Operație în premieră, la Timișoara. Cum au primit doi tineri șansa unei vieți mai bune
Doi tineri au primit șansa unei vieţi mai bune, după ce au fost operaţi de medici români şi germani, la clinica de chirurgie cardio-vasculară din Timişoara.
Doctorii au folosit, pentru prima dată, stenturi speciale, montate în vene, care înlătură cauza bolii. Intervenţia, realizată printr-o incizie mică, asigură o recuperare rapidă.
Alexandra are 23 de ani şi este studentă la Medicină. A fost diagnosticată cu o boală, încă de la naştere, din cauza căreia nu îşi putea folosi normal un picior.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
În urmă cu câteva luni, a făcut complicaţii şi a fost operată de mai multe ori. Stentul pe care medicii i l-au montat acum înlătură cauza acestor probleme.
Dr. Rolf Dammrau, chirurg vascular: „Nu trebuie să îl deschizi abdominal cu riscuri mari şi să stea în recurepare mult timp, poţi face o incizie mică şi să operezi anevrismul. Această tehnică este folosită în Germania, Anglia, Olanda şi cred că la fel se va întâlmpla şi aici."
Alexandra Cotrău, pacientă: „A fost destul de ciudat, pentru că eu, fiind studentă, pe mine m-ar fi ajutat foarte mult chestiile astea. E mult mai ciudat să fii pacientul."
Raul are 30 de ani şi, deşi atât de tânăr, risca oricând să moară, din cauza unei vene îngustate.
Raul Buțiu, pacient: „Din câte ştiu puteam să...să se rupă vena şi să mor. Era riscul să mor. Nu, n-am avut emoţii."
Prof. dr. Mihai Ionac, şef de secţie la Clinica de Chirurgie Vasculară Timişoara: „Avantajele unei astfel de intervenţii sunt că pacientul rămâne fără simptome, ce constau în faptul că, după ce face efort, fiind vorba şi de un pacient tânăr, el simte tensiune, presiune, în piciorul bolnav, din cauză că sângele nu se poate drena în cantitate suficientă către inimă. Și atunci noi punem acest stent, cu care lărgim practic calea de scurgere a sângelui venos."
Marius Craină, manager Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brânzeu" Timişoara: „O intervenţie chirurgicală poate să coste de la câteva sute de euro până la câteva mii de euro, în funcţie de complexitatea intervenţiei chirurgicale; de aici importanţa acestor fonduri asigurate de Casa de Asigurări de Sănătate."
Spitalul Judeţean din Timişoara, intrat în programul operaţiilor hibride decontate de stat, de câteva săptămâni.