Raed Arafat, sustinut in strada si pe Facebook. Cum si-a cucerit medicul palestinian tara de adoptie
Plecarea din Ministerul Sanatatii a lui Raed Arafat pare sa amplifice disensiunile care au drept miza liberalizarea asistentei medicale de urgenta.
Medicul a declarat ca nu isi va abandona nici convingerile si nici lupta pentru un sistem de salvare mai performant. Atitudinea lui Raed Arafat, care s-a intors la Targu Mures, a starnit o miscare de simpatie nu doar in mediul virtual, ci si in viata reala.
Peste 100 de clujeni, unii fosti voluntari SMURD, au iesit miercuri seara in piata centrala, ca sa-l sustina pe Raed Arafat.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Si pe Facebook sunt zeci de pagini in care fosti pacienti sau martori ai unora salvati, ori chiar simpli oameni framantati de modificarile din sanatate isi manifesta explicit sprijinul.
Dar cine este Arafat?
Viata unui barbat de 30 de ani, strivit sub masina, a depins intr-o zi din 2003 de viteza, talentul si stapanirea de sine pe care medicul Raed Arafat le ducea cu sine in orice interventie. Inclusiv atunci cand incerca sa-si scoata proprii colegi din ghearele mortii.
La 20 ani dupa aparitia SMURD, Raed Arafat spune apasat de ce isi iubeste tara de adoptie.
"Iubesti ceva, iubesti pe cineva daca merita si daca ai sentimentul ca trebuie sa daruiesti acest sentiment. Romania merita. Faptul ca reusesc ceea ce consider ca trebuie sa fac, ce am visat... pentru mine e suficient ca sa iubesc locul care mi-a permis asta", marturiseste Raed Arafat.
Medicul Arafat isi aminteste cu emotie si retinere despre inceputurile SMURD.
"Cand a inceput SMURD-ul, era o echipa voluntara care, imi pare rau sa o zic, plateam din buzunarul meu benzina ei ca sa mearga la urgente. Si care n-a primit niciun leu de la stat pana ce n-a preluat-o Pompierii, in '91, si a devenit parte din Pompieri", a mai dclarat Raed Arafat.
Relatia cu oficialii romani a suferit insa recent o trecere abrupta de la extaz la agonie. In 2005, era decorat de presedinte. Sase ani mai tarziu, fostul subsecretar de stat era numit de presedintele Basescu "cel mai mare dusman al medicinii private". Sintagma a grabit decizia retragerii lui Arafat din Minister.
Acum, inapoi la Targu Mures, medicul spune ca isi va sustine fara retineri parerile privind noua lege a sanatatii.
Sustinatorii si opozantii proiectului in aceasta forma se pregatesc acum pentru o lupta ce ar putea dura mult mai mult fata de cele doua luni prevazute initial pentru dezbateri. Cele mai recente informatii arata ca am putea avea o forma finala a legii sanatatii abia peste o jumatate de an.
Citeste si:
Traian Basescu: SMURD si serviciul public de urgente nu vor fi privatizate
Arafat si Duta, fata in fata pe stirileprotv.ro. Arafat: Noua lege ar putea provoca un dezastru
Sursa: Pro TV
Etichete: raed arafat, traian basescu, legea sanatatii,
Dată publicare:
12-01-2012 18:36