Numarul celor care au murit din cauza gripei in Romania a ajuns la 6. Medicii se tem ca va izbucni o epidemie

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Duminica 15 Ianuarie 2017 07:08
Data publicarii: Joi 12 Ianuarie 2017 14:20
Categorie: Sanatate

Vremea rea a umplut si camerele de garda ale spitalelor. Sase oameni au fost rapusi de gripa si peste 88.000 au infectii respiratorii acute.

Ingrijorator este faptul ca tot mai multi copii sunt afectati de virus, iar medicii se tem de izbucnirea unei epidemii, odata cu inceperea scolilor.

Conform autoritatilor, numarul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este 6, toate cu tip A, subtip H3N2.

Este vorba despre un bebelus cu varsta pana intr-un an, o persoana cu varsta intre 15 si 49 de ani, 1 persoana cu varsta intre 50 si 64 de ani si 3 decedati care aveau peste 65 de ani.

Patru dintre cei care au murit din cauza gripei erau femei si 2 barbati.

De asemenea, cei de la ISP atrag atentia ca 5 persoane decedate "au avut conditii medicale pre-existente". Cu alte cuvinte, aveau deja alte afectiuni medicale, care au contribuit la agravarea cazurilor.

Mai mult decat atat, niciuna din persoanele decedate nu era vaccinata.

De la inceputul sezonului de supraveghere a infectiilor respiratorii acute, a gripei si pana la data de 10.01.2017 au fost confirmate cu laboratorul 230 cazuri de gripa.

Pana la data de 08.01.2017 au fost vaccinate antigripal 468.100 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

Specialistii de la Ministerul Sanatatii afirma ca morbiditatea prin infectii respiratorii acute a fost mai crescuta comparativ cu cea inregistrata in saptamana precedenta, insa "s-a incadrat in intervalul asteptat".

Cele mai afectate regiuni din Romania de gripa au fost municipiul Bucuresti, precum si judetele Olt, Iasi, Constanta si Brasov - cu cazuri sporadice in unele judete.

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de 88286, cu 37.5% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (64185) si cu 36.7% mai mare comparativ cu cel intregistrat in saptamana anterioara (64572), datorita in principal subraportarilor din aceasta saptamana in contextul Sarbatorilor de iarna si a vacantelor scolare.

In doar 6 zile, intre 02.01.2017 si 08.01.2017 s-au inregistrat la nivel national 352 cazuri de gripa clinica, comparativ cu 48 cazuri inregistrate in 2016, in acelasi interval.

Gripa a facut primele doua victime din aceasta iarna. Medicii spun ca virusul este mai agresiv si rezistent la tratament
Gripa a facut primele doua victime din aceasta iarna. Medicii spun ca virusul este mai agresiv si rezistent la tratament
VIDEO PROTVPLUS.RO
spital, medici
Șansă la viață pentru un tânăr. Bărbatul a primit o nouă inimă înainte de Paşte
Pintea, despre cazul de meningită: Nu cred că este cazul să existe panică
Testul care ar putea să ne scape de obezitate. Ce au descoperit oamenii de știință
Eleva de 18 ani a murit în câteva ore de la debutul meningitei. Ce făcuse cu o zi în urmă
Caz de meningită la Liceul Gheorghe Lazăr, din Capitală. Eleva a murit
Epidemia de gripă s-a încheiat. Numărul total al deceselor înregistrate
inima
În România, bolile cardiovasculare au facut 2.5 milioane de morți, cât populația Capitalei
Anchetă la Spitalul Judeţean Vaslui, după ce doi pacienţi au fost confundaţi
Spitalele care au renunțat la o parte din sălile de operație pentru a face loc pacienților
40 de ore de chin. La 3 ani de la Colectiv, România încă se joacă cu viețile marilor arși
Lista spitalelor încadrate în categoriile de acreditare, publicată de ANMCS
Centrele de excelență, șansa copiilor cu boli rare de a primi tratamente inovatoare