Motivul uluitor pentru care medicul din Galaţi a fost atacat. Nimeni nu l-a apărat

Ultima actualizare: 06-03-2019 20:21

Un incident grav, în care un medic din Galaţi este agresat în timpul serviciului aduce din nou în atenţie riscurile la care sunt expuse cadrele medicale.

Un individ de 23 de ani l-a împins pe doctor, pentru că acesta l-a rugat să aştepte pe hol, cât timp îi consultă prietena. Proiectul care încadra agresiunea asupra medicilor la ultraj nu a trecut de votul deputaţilor.

Camera de supraveghere din clinica privată a surprins momentul în care agresorul, un individ de 23 de ani, îl împinge brutal pe medicul din spate. Victima cade, se loveşte cu capul de un birou, însă nimeni nu intervine pentru a aplana conflictul. După câteva minute, două femei îl ajută pe doctor să se ridice. În tot acest timp, agresorul gesticulează nervos.

Mihai Polinschi, vicepreședinte Colegiul Medicilor Galaţi: "Asemenea fapte pot şi vor avea efect şi asupra altor pacienţi nevinovaţi în sensul că în situaţie limita cadrele medicale vor evita să intervină de frică unor agresiuni."

Individul era însoţit de iubita lui. Deşi nu aveau programare, a insistat ca aceasta să fie consultată, lucru pe care medicul ginecolog l-a acceptat gândindu-se că este vorba despre o urgenţă.

În cabinet, medicul susţine că a fost împiedicat să-şi facă meseria şi l-a rugat pe tânăr să aştepte pe hol, dar individul a refuzat. Ginecologul a ieşit din cabinet cu intenţia să ceară ajutorul poliţiei, dar în acel moment a fost agresat.

Comisar şef Gabriela Costin, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi: "A fost depusă o plângere/în baza căreia poliţiştii efectuează acum cercetări pentru loviri sau alte violente."

Agresorul a fost cu 1500 de lei pentru incident. Pe de altă parte, un proiect de lege pentru încadrarea violentelor asupra medicilor la capitolul ultraj, a fost respins de trei ori de deputaţi.

Tudor Ciuhodaru iniţiatorul proiectului: "Un medic agresat în momentul respectiv s-ar putea să salveze un accidentat sau un pacient cu accident vascular cerebral sau o pacientă cu infarct miocardic acut. Sper că acum parlamentarii să se gândească la acest lucru şi acest demers legislativ să fie adoptat."

Între timp, cazurile de agresiuni asupra personalului medical se înmulţesc. Un doctor de la Spitalului Judeţean Prahova a fost bătut de rudele unei paciente şi s-a ales cu piciorul rupt. Un alt medic, de la camera de gardă a spitalului din Mioveni, a fost lovit cu sălbăticie de un pacient băut. Individul, care era bănuit de furtul unei maşini, este cercetat în libertate.

Prim-procuror Nicolae Argeșanu, Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti: "Nu poate fi asimilata ultrajului, pentru că în categoria infracţiunilor de ultraj sunt prevăzuţi doar persoanele investite cu exerciţiul autorităţii de stat. Un poliţist, un jandarm..."

Însă nu şi un medic care salvează vieţi!. Potrivit Colegiul Medicilor din România, 4 din 5 medici au fost agresaţi cel puţin o dată fizic sau verbal.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO