Moartă în condiții suspecte, într-un spital din Târgu Jiu. Fiul victimei cere anchetă

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Un bărbat din Gorj îi acuză de malpraxis pe medicii care i-au tratat mama, după ce femeia s-a prăpădit săptămâna trecută.

Fiul susţine că tratamentul aplicat de doctori a fost inadecvat şi că pacienta ar fi luat o infecţie din spital, care i-ar fi grăbit sfârşitul.

Femeia avea 47 de ani. În urmă cu o lună, s-a prezentat la spitalul din Târgu Jiu, acuzând dureri în gât. Pentru că până în acel moment nu a mai fost bolnavă grav, a crezut că are o amigdalită de care se va vindeca rapid. Doar că femeia nu s-a însănătoşit, aşa că familia a cerut să fie transferată la Craiova.

În cele din urmă, pacienta s-a stins, iar acum fiul ei îi consideră pe medici vinovaţi. Susţine că nu i-ar fi făcut toate analizele necesare şi, mai mult, că femeia ar fi luat o infecţie din spital. De cealaltă parte, reprezentanţii spitalului spun că i s-au făcut toate investigaţiile necesare.

Când femeia a ajuns pentru prima dată la spital, nimeni nu credea că sunt ultimele ei zile.

Constantin Dobromir, fiul pacientei: În prima zi când a ajuns la spital i-au făcut incizie, au băgat-o pe salon cu un tratament, a doua zi s-a schimbat medicul de gardă, iar incizie, alt tratament, a treia zi i-a schimbat iar tratamentul, iar i-a făcut incizie.”

Nici când a fost transferată la Craiova, evoluţia femeii nu a fost pozitivă. În două zile, pacienta a făcut de trei ori infarct.

Constantin Dobromir, fiul pacientei: „Au resuscitat-o circa 30 de minute. Cei de la terapie intensivă mi-au spus că şi dacă se întâmplă o minune, va rămâne legumă pentru că, creierul ei a stat neoxigenat 30 de minute. dimineaţa următoare, când m-am dus la terapie intensivă, la Craiova, aud că a făcut încă un infarct şi a intrat în comă.”

Fiul femeii susţine că aceasta ar fi luat din spital un bacil foarte rezistent la tratament.

Constantin Dobromir, fiul pacientei: „Și la dentist dacă te duci cu o infecţie, te trimite acasă pe antibiotic, nu îţi face injecţie, să nu te înţepe în punga de puroi, pentru că organismul se apară să ţi-l împrăştie în organism. Oare incizia, protocoalele de le-au făcut ei au fost corecte, de ce nu a mers RMN-ul în spital?”

Medicii spun că au făcut tot ce a depins de ei pentru a o salva pe pacientă.

Dr. Ramona Oprea, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu:Din acel acces a reieşit acel microb, nu are nicio legătură cu infecţia din spital. I s-au făcut investigaţiile şi biograma şi tratament pe biogramă. A fost trimisă ulterior, în urma unui exament computer tomograf, la chirurgie torcacică la Craiova. Din punctul nostru de vedere, pacienta a beneficiat de tratament şi investigaţii corespunzătoare.”

Fiul pacientei a depus, luni, plângeri la Colegiul Medicilor şi la Parchet.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO