Șocul trăit de un pacient după operație. ”Știi că ți-a extirpat rinichiul?”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

E anchetă la Spitalul Judeţean din Bistriţa, după ce un bărbat de 62 de ani îl acuză pe un medic urolog că i-a scos un rinichi, deşi intervenţia iniţială fusese doar pentru a elimina o piatră, prin laparoscopie.

Doctorul se apără şi spune că a acţionat exact aşa cum o impune protocolul în asemenea situaţii. Acum reclamaţia este pe masa procurorilor, a poliţiştilor şi a Colegiului Medicilor care trebuie să stabilească dacă este vorba despre un caz de malpraxis.

Ştefan Milu, în vârstă de 62 de ani, spune că a apelat la medicul urolog de la Spitalul Judeţean din Bistriţa după ce i s-a descoperit la analize o piatră la rinichi şi i s-a recomandat operaţia. Omul susţine că i-ar fi oferit medicului, înainte de intervenţie, suma de 2.700 de lei şi un ceas. Mai mult, spune el, medicul i-a garantat că intervenţia este foarte simplă.

Ştefan Milu, pacient: „A zis că îl costă 3000 de euro pe dumnealui, ca să aducă materialele de schimb la aparatul laparoscopic, tije, că sunt de unică folosinţă.”

Şocul bărbatului a venit a doua zi când s-a trezit din anestezie şi a aflat de la personalul spitalului că a rămas fără un rinichi.

Ştefan Milu: „Bineînţeles că eu nu am ştiut că mi-a scos rinichiul. Anestezista şefă vine la pat la mine şi zice: „mă, ştii că ţi-a extirpat rinichiul cu totul?" Atunci parcă mi-a dat în cap cu un baros.”

Imediat după externare, s-a întrunit o comisie de mediere, dar pacientul şi medicul nu au ajuns la o înţelegere. Bolnavul a depus plângeri la Parchet, la poliţie şi la Colegiul Medicilor.

Doctorul, care profesează în Spitalul din Bistriţa de aproape şase ani se apăra acum şi spune că a respectat procedurile.

Vlad Petcu, medic urolog: „Eu cred că am procedat corect în fiecare pas al operaţiei, de la pregătirea properatorie, la fiecare pas.”
Reporter: „V-a pus în plic 27 de milioane şi vi l-a dat inclusiv un ceas de şemineu?”
Medic urolog: „Nici despre asta nu pot să spun mare lucru, iarăşi este secretul pacientului.”

Conducerea spitalului a început propria ancheta.

Gabriel Lazany, manager Spitalul Judeţean „Bistriţa Năsăud”:Prima dată trebuie stabilită culpa medicală. Este la nivelul judeţului o comisie de malpraxis care urmează să se întrunească să stabilească dacă este vorba de o culpă medicală.”

Poliţiştii, la rândul lor, au deschis un dosar de vătămare corporală din culpă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO