Ministrul Sănătății: ”S-ar putea ca niciodată să nu ştim câte persoane au decedat de COVID”

Dată publicare: 12-05-2021 21:29
Dată actualizare: 12-05-2021 21:52


coronavirus

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat, miercuri seară, referitor la decesele cauzate de COVID-19, că s-ar feri să spună că ”se adaugă morţi, sau că se scad morţi sau că se ascund morţi”.

Mihăilă a fost declarat, miercuri seară, la Europa FM, despre raportul referitor la decesele de coronavirus că: ”Raportul prelimiar arată că raportarea în diverse baze de date nu a dat rezultate similare. Cam asta a fost concluzia. Nu aş ajunge la cifre încă”, transmite News.ro

Întrebată despre posibilitatea ca numărul raportat de decese să nu fie cel real, aceasta a spus: ”M-aş feri să spun că se adaugă morţi, sau că se scad morţi sau că se ascund morţi. Concluziile pe care le avem ca urmare a raportului preliminar arată că, în diferite baze de date, prin diferite metode de raportare, s-au obţinut rezultate diferite. S-ar putea ca niciuna dintre ele să nu ne dea un rezultat exact, aşa cum s-ar putea ca niciodată să nu ştim câte persoane au decedat de COVID în această pandemie. Fie că nu au fost raportate corect, fie că nu au fost înregistrate corect, fie că nici măcar nu au fost diagnosticate”.

Raportul final referitor la decesele de coronavirus va fi prezentat joi, într-o conferinţă de presă.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO