Ministerul Sănătății anunță 112 paturi noi ATI pentru pacienții cu Covid-19 din București

Ultima actualizare: 20-10-2020 18:15
spital

Numărul paturilor de terapie intensivă din unitățile sanitare de la nivelul municipiului București destinat pacienților cu COVID -19 va fi suplimentat cu 112 paturi ATI.

Decizia a fost luată în urma unei evaluări realizate marți de către ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat, Raed Arafat.

Astfel, cei doi oficiali au decis repartizarea unei unități mobile cu 12 paturi ATI care va fi utilizată pentru tratarea pacienților cu COVID 19 la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

De asemenea, Spitalul Clinic nr. 1 CF Witting va suplimenta la 10 numărul paturilor ATI COVID 19.

Spitalul Clinic Colentina care a fost operaționalizat în întregime, prin Ordinul Comandantului, pentru tratarea pacienților infectați cu SARS Cov 2 va avea 29 paturi de ATI funcționale, iar Spitalul Universitar de Urgență București un număr de 11 paturi ATI.

Mai mult, s-a decis ca 3 unități sanitare de urgență din Capitală, respectiv Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic Malaxa și Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan să fie desemnate spitale suport COVID pentru secțiile de terapie intensivă.

La Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan și Spitalul Malaxa vor fi operaționalizate câte 10 paturi, în timp ce la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon vor funcționa 20 de paturi ATI Covid.

“Avem în vedere creșterea capacității de tratare a pacienților și în unitățile sanitare din județele Cluj, Timiș, Mureș, Iași, dar hotărârea va fi luată după ce ]n această săptămână finalizez evaluarea acestora de la fața locului”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, potrivit unui comunicat.

Ministrul Sănătății a mai sups că se are în vedere și suplimentarea personalului medical care lucrează în prima linie a luptei împotriva COVID-19. 

În acest sens, s-a identificat modalitatea legală ca cei 200 de medici rezidenți și specialiști care au susținut examenul de specialitate în ATI și Urgență și care nu au post, să poată fi angajați în Spitalul de Urgență pr. Dr. Dimitrie Gerota, după care să fie detașați în unitățile cu personal insuficient.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO