Crește în România numărul cazurilor suspecte de hepatită acută de origine misterioasă. Sunt acum 4 copii suspecți. După cei doi copii deja analizați, au mai apărut doi, în județul Sibiu.  

În ceea ce priveste fetița diagnosticată deja, ea a fost transferată la Institutul Fundeni, unde ar putea fi supusă unui transplant de ficat.

Profesorul doctor Dana Tomescu, șefa secției ATI din Clinica Fundeni, a declarat pentru Știrile Pro TV că specialiștii au reușit să descopere ce are fetița, despre care s-a spus inițial că are o formă de hepatită de origine misterioasă: este vorba despre boala Wilson.

”Fetița este într-o stare gravă, într-o insuficiență hepatică acută, printr-o boală Wilson într-o stare acută. În general, aceste forme de prezentare a bolii Wilson sunt letale în afara transplantului. Diagnosticul de boală Wilson, practic s-a confirmat astăzi, din ultimele analize pe care le-am primit de la spitalul Grigore Alexandrescu. E un copil cu multiple probleme, pe lângă această boală hepatică a avut antecendente niște infecții virale, inclusiv probabil o infecție Covid, pentru care există niște anticorpi anti Covid și care au lăsat niște urme.” - a declarat dr. Tomescu.

Ea a mai precizat că starea fetiței este destul de complicată.

”E anemică, e cu deficit ponderal de câteva kilograme față de cât ar fi trebuit să fie pentru statusul ei, cu un grad de afectare cerebrală și, practic, din punct de vedere al criteriilor pentru transplant hepatic are toate criteriile de transplant, dar cu un prognostic rezervat din punct de vedere al reușitei acestei intervenții chirurgicale, date fiind toate cele pe care le-am spus despre ea.” - a explicat medicul.