La Braila, medicamentele bolnavilor de cancer au disparut din farmacia spitalului. 5.000 de persoane nu mai pot fi tratate

Ultimul update: Luni 02 Februarie 2015 07:09
Data publicarii: Vineri 30 Ianuarie 2015 18:18
Categorie: Sanatate

Sute de medicamente, in valoare de jumatate de milion de lei, destinate bolnavilor de cancer, au disparut din farmacia Spitalului Judetean Braila.

Doctorii s-au trezit ca nu mai au cu ce sa trateze pacientii. Procurorii, politistii, dar si reprezentantii spitalului si ai Ministerului Sanatatii incearca sa descopere hotul.

Medicii nu stiu cum a fost posibil sa dispara chiar din farmacia spitalului solutii care se pot administra doar intr-o unitate de specialitate. Procurorii iau in calcul implicarea unor angajati ai spitalului si de la farmacie, pentru ca au fost furate doar fiole extrem de scumpe. Una singura costa in jur de 6.000 de lei.

Alina Neacsu, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Braila: "Ancheta se afla in derulare, ancheta politiei, pacientii se afla in tratament, iar noi la nivel de Spital Judetean, ne-am luat masuri de precautie."

Spitalul Judetean Braila are contract cu o firma de paza, dar numai pentru exteriorul unitatii. Farmacia era in interior, iar depozitul era cu acces securizat.

Cel care le-a furat a stiut foarte clar ce ia - doar medicamente scumpe pentru bolnavii de cancer, pe care sa le fi vandut apoi pe piata neagra. Anchetatorii ii verifica si pe angajatii spitalului.

Gheorghe Velea, procuror: "Cauza este cu autor necunoscut. Se desfasoara cercetarile in vederea identificarii autorului."

Doctor Cosmin Boldeanu, seful sectie oncologie medicala: "Conform legislatiei, medicamentele cu administrare strict intravenoasa, cum este cazul acestor medicamente, se administreaza doar in cadrul spitalului, prin farmacia cu circuit inchis a spitalului. Nu se pot comercializa in farmaciile cu circuit deschis."

In judetul Braila sunt inregistrati 5.000 de bolnavi de cancer care sunt sub tratament.

S-au jucat cu vietile unor oameni disperati. Mai multi romani grav bolnavi au primit de la farmacie pastile contrafacute
S-au jucat cu vietile unor oameni disperati. Mai multi romani grav bolnavi au primit de la farmacie pastile contrafacute
VIDEO PROTVPLUS.RO
Spital 1
Coșmarul prin care trec în spital 30 de copii bolnavi de cancer. Cum îi puteți ajuta
Un bărbat de 42 de ani salvează cinci vieți după moarte
Ministrul Sănătăţii: "Au fost acreditate spitale insalubre". Cum e plătită instituţia de evaluare
A început livrarea primului lot de ambulanţe pentru serviciile de urgenţă. Mesajul transmis de Raed Arafat
Doar 23 de spitale din 147 evaluate îndeplinesc condiţiile de acreditare
Sorina Pintea: 34 de cazuri confirmate cu stafilococ auriu la copii născuţi la Maternitatea Giuleşti
Sorina Pintea
Sorina Pintea: În România, există spitale care NU ar fi trebuit acreditate
Actorii Teatrului ”Tony Bulandra” din Târgoviște, spectacol caritabil pentru spital
Eveniment caritabil pentru primul spital de oncologie pediatrică. Gestul lui Mihai Șora
Aerul poluat omoară de 10 ori mai mulți români decât accidentele. Ce fac autoritățile
Clinici specializate în a doua opinie medicală, în România: ”I-a prelungit viața cu 7 ani”
Maternitățile din Capitală ar putea fi închise pe rând pentru renovare. De ce ar fi inutile lucrările