La Braila, medicamentele bolnavilor de cancer au disparut din farmacia spitalului. 5.000 de persoane nu mai pot fi tratate

30-01-2015 18:18

Sute de medicamente, in valoare de jumatate de milion de lei, destinate bolnavilor de cancer, au disparut din farmacia Spitalului Judetean Braila.

Doctorii s-au trezit ca nu mai au cu ce sa trateze pacientii. Procurorii, politistii, dar si reprezentantii spitalului si ai Ministerului Sanatatii incearca sa descopere hotul.

Medicii nu stiu cum a fost posibil sa dispara chiar din farmacia spitalului solutii care se pot administra doar intr-o unitate de specialitate. Procurorii iau in calcul implicarea unor angajati ai spitalului si de la farmacie, pentru ca au fost furate doar fiole extrem de scumpe. Una singura costa in jur de 6.000 de lei.

Alina Neacsu, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Braila: "Ancheta se afla in derulare, ancheta politiei, pacientii se afla in tratament, iar noi la nivel de Spital Judetean, ne-am luat masuri de precautie."

Spitalul Judetean Braila are contract cu o firma de paza, dar numai pentru exteriorul unitatii. Farmacia era in interior, iar depozitul era cu acces securizat.

Cel care le-a furat a stiut foarte clar ce ia - doar medicamente scumpe pentru bolnavii de cancer, pe care sa le fi vandut apoi pe piata neagra. Anchetatorii ii verifica si pe angajatii spitalului.

Gheorghe Velea, procuror: "Cauza este cu autor necunoscut. Se desfasoara cercetarile in vederea identificarii autorului."

Doctor Cosmin Boldeanu, seful sectie oncologie medicala: "Conform legislatiei, medicamentele cu administrare strict intravenoasa, cum este cazul acestor medicamente, se administreaza doar in cadrul spitalului, prin farmacia cu circuit inchis a spitalului. Nu se pot comercializa in farmaciile cu circuit deschis."

In judetul Braila sunt inregistrati 5.000 de bolnavi de cancer care sunt sub tratament.


VIDEO PROTVPLUS.RO