S-au jucat cu vietile unor oameni disperati. Mai multi romani grav bolnavi au primit de la farmacie pastile contrafacute

28-01-2015 19:44

Oameni care au cancer, hepatita sau diabet si depind de un anumit tratament, prescris de medic, au fost pusi in pericol si pacaliti, dupa ce au cumparat de la anumite farmacii pastile contrafacute.

Intr-un final, cand au realizat ca pilulele nu au nici un efect si ca boala a avansat, au mers direct la politie. In felul acesta, autoritatile au localizat o grupare care a plasat aceste doctorii false inclusiv in Marea Britanie si in Germania.

Pompiliu Moldovan se lupta cu o boala crunta. Bietul om are cancer de piele, iar tratamentul il costa 30.000 de lei pe luna.

"Eram chiar la capatul puterilor. Am vandut apartamentul pe care il aveam, masina, credite la banca. Umilinta este groaznica Nu mai avem nimic... "
, a spus barbatul.

In incercarea disperata de a se vindeca, omul si-a cheltuit si ultimul leu pe care il avea ca sa isi cumpere medicamentele vitale.

La fel au procedat si alti romani care au avut insa ghinionul sa isi procure pilulele din anumite farmacii care vindeau produse fara acele substantele active atat de importante.

Politistii Directiei Economice au prins acum zece indivizi care au firme de distributie a medicamentelor si care au adus de pe piata nearga din Turcia, Grecia, Bulgaria si Cipru doctorii false. Unele au fost plasate in Romania, altele au ajuns in Marea Britanie si Germania.

''Au introdus in circuitul legal medicamente de pe piata neagra, sustragandu-se de la plata de stat. Prejudiciul este de 3 milioane de euro", a spus comisarul sef Aurel Dobre.

Suspectii sunt acuzati, printre altele, de evaziune fiscala si spalare de bani.

Mult mai grav este ca acesti oameni s-au jucat pur si simplu cu sanatatea si asa fragila a unor romani disperati. Le-au dat doctorii care nu i-au ajutat sa lupte cu boala, dimpotriva. Produsele falsificate sunt unele celebre ca: SUTENT, AVASTIN, HERCEPTIN sau PEGASIS.

Intr-una dintre farmaciile vizate de aceasta ancheta, una dintre angajate spune ca tot ce a vandut ea a fost conform cu avizele primite.

Cele 10 persoane suspectate au fost duse la audieri.


VIDEO PROTVPLUS.RO