McDonald's a decis sa INCHIDA site-ul care ii sfatuia pe angajati sa nu manance de la fast-food

27-12-2013 11:07

angajati McDonald's

Gigantul in domeniul fast-food McDonald's a inchis temporar un site intern, McResource Line, care le vindea angajatilor pontul sa evite sa consume produsele pe care le vand, relateaza CNN.

Intr-o postare pe site, sub o fotografie in care apar un cheeseburger, cartofi prajiti si o bautura racoritoare, scria "Alegerea nesanatoasa", iar alaturi, sub o poza in care apar un sandvis, o salata si apa scria "Alegerea sanatoasa".

Aceasta este doar ultima dintr-o serie de gafe comise de cand a fost lansat McResource Line.

Un ghid de planificare a bugetului adresat angajatilor latului fast-food a fost ridiculizat in iulie ca rupt de realitate. "In primul rand nu include alimente si carburant", scria CNNMoney.

"A doua linie a exemplului de buget prevede venituri de la al doilea loc de munca, un lucru interpretat de multi drept o recunoastere de catre gigantul in domeniul fast-food-ului a faptului ca angajatii sai nu pot trai doar din salariul pe li-l plateste", adauga postul.

De asemenea, la inceputul lui decembrie NBC News a scris ca site-ul a oferit un ghid despre ce suma sa dai bacsis unei persoane care curata piscina, unei menajere si chiar unei bone cazate in casa.

"Singura problema" este ca, potrivit unui studiu efectuat de catre Centrul pentru Munca de la Universitatea Berkeley din Clifornia si Universitatea Illinois, 52% dintre familiile angajatilor fast-food-urilor primesc asistenta prin programe publice ca Medicaid, pentru alimente, Earned Income Tax Credit sau "Asistenta temporara pentru familii nevoiase".

Gigantul a fost nevoit sa depuna eforturi pentru a abate atentia nedorita de la site-ul intern saptamana aceasta, dupa ce postul CNBC a relatat ca McResource parea sa-i sfatuiasca pe angajatii McDonald's sa nu manance la McDonald's.

"Mancarurile de tip fast-food sunt rapide, la un pret rezonabil si reprezinta o alternativa pentru gatitul acasa. Desi reprezinta o alternativa convenabila si economica in cazul unui stil de viata ocupat, mancarurile de tip fast-food sunt de obicei bogate in calorii, grasimi, grasimi saturate, zahar si sare si pot reprezenta un risc ca persoanele sa devina supraponderale", cita postul.

Vizitatorii site-ului McResource Line erau intampinati miercuri de mesajul "Efectuam temporar lucrari de mentenanta cu scopul de a va oferi cea mai buna experienta posibila. Ne cerem scuze".

McDonald's a confirmat pe site-ul sau ca site-ul intern a fost inchis. "O combinatie de factori ne-au determinat la o reevaluare si am cerut vanzatorului sa inchida site-ul. Link-uri irelevante, informatii neactualizate si grupuri externe care scot elemente din context au creat o atentie nedorita si comentarii neadecvate. Nimic din aceste lucruri nu ajuta echipa noastra de membri McDonald's", afirma compania.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO