Sezonul Sarbatorilor e si sezonul despartirilor. Sfatul unui expert pentru o relatie de durata

20-12-2013 14:54

cuplu

 Se aud colinde si incepe sa miroasa a cozonaci iar magazinele se pregatesc pentru avalansa de cumparatori. Insa patronii de magazine nu sunt singurii care isi freaca mainile de bucurie, pentru ca mai exista afacer care infloresc in acest sezon.

 Se spune ca avocatii si consilierii de cuplu au parte de o crestere a activitatii, imediat dupa Craciun, pe fondul interactiunilor personale si a presiunilor financiare, asezonate cu un pic de alcool, care aduc relatiile personale pe marginea prapastiei, informeaza Daily Mail.

Inainte sa se indrepte catre un avocat de divorturi, multe cupluri decid sa dea o sansa si consilierii de cuplu.

Laura Doyle, expert in relatiile de cuplu, nu recomanda acest pas.

Dupa sase ani de casatorie, relatia Laurei cu sotul sau se degradase atat de mult, incat sotul ei prefera sa urmareasca emisiuni TV in reluare, in locul momentelor intime.

Timp de doi ani, ce doi au incercat terapia de cuplu, insa sedintele nu au rezolvat problema. In loc sa o incurajeze sa vada calitatile sotului sau, consiliera doar ii sublinia defectele.

Consiliera nu a facut nimic pentru a o convinge ca nu e treaba sotului sa o faca fericita, ci ca trebuie sa faca asta chiar ea.
Intr-una din sedinte, Laura i-a spus sotului sau ca "nu are coloana vertebrala" si ca e ceva in neregula cu el.

Ulterior, in timpul unei iesiri in oras cu familia consilierei lor, Laura si sotul sau au descoperit ca relatia de cuplu a consilierei era intr-o stare mai proasta decat a lor, asa ca au renuntat la sedinte.

In schimb, ea si-a indreptat atentia catre femeile cu o casatorie mai lunga decat a ei, dar fericita, si le-a cerut sfatul.

Astfel, a incercat sa nu-si mai domine sotul si a observat o schimbare rapida in comportamentul lui. Era mai vesel si isi schimbase si postura corpului, era mai increzator.

Pe baza acestei experiente, ea recomanda ca femeile sa lase la usa dormitorului atitudinea de control pe care o exercita la birou, sau in relatia cu cei mici.

Mesajul ei a fost primit cu laude, dar si cu comentarii dure, insa, ulterior, Laura, de profesie jurnalist, a scris mai multe carti pe aceasta tema, care u fost preluate in cateva zeci de tari.

"Adevarul este ca singurul mod in care poti avea o relatie fericita este sa te faci singura fericita. Toti banii irositi pe terapia de cuplu ar fi mai bine sa fie cheltuiti pe sedinte la Spa, un hopyy sau pe orice altceva va face placere", a declarat Laura Doyle.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO