Caz grav de malpraxis la Brasov. Un tanar a murit de malarie, iar medicii credeau ca are hepatita

Dată publicare: 23-01-2012 19:02
Dată actualizare: 14-10-2012 16:38


Acuzatii grave de malpraxis, la Spitalul de Boli Infectioase din Brasov. Un tanar de doar 24 de ani a murit in chinuri, de malarie, pentru ca medicii nu ar fi reusit sa-i puna diagnosticul corect si sa-l trateze.

 Asta cu toate ca pacientul le-a spus ca s-a intors de curand din Africa, avea mai multe muscaturi de tantari si febra mare. Mama lui vrea sa-i traga acum la raspundere pe doctori.

In decembrie, Joseph Okunowo, un tanar nascut dintr-un tata nigerian si o mama romanca, si-a vizitat parintele si cele doua surori in Nigeria.

Absolvent al unei facultati de comunicare in Germania, Joseph locuia la Brasov cu mama lui, de la divortul parintilor.

A inceput sa se simta rau dupa ce s-a intors din Africa. Le-a spus doctorilor unde fusese si chiar le-a aratat mai multe intepaturi de tantar. Cu toate astea, medicii s-au gandit ca are hepatita.

Inainte sa se interneze, tanarul a vorbit si cu prietenii pe internet despre temerile sale.

Desi in Spitalul de Boli Infectioase din Brasov testele de malarie nu se pot face, nimanui nu i-a trecut prin cap, in zilele in care baiatul mai putea fi salvat, sa-i recolteze probe de sange si sa le trimita la Bucuresti.

Diagnosticul corect a fost pus abia in Capitala, la Institutul de Boli Tropicale, unde tanarul a ajuns in stare foarte grava, dupa aproape trei zile fara tratament.

In ciuda medicamentelor pentru malarie, Jospeh s-a stins a doua zi de Craciun, pe 26 decembrie.

Trecuse prin chinuri insuportabile, provocate de frisoane puternice. Paradoxal, cei de la Diectia de Sanatate Publica ridica din umeri.

Nici un reprezentant al spitalului din Brasov nu a dorit sa comenteze situatia. Mama baiatului este hotarata sa mearga pana la capat.

Femeia a depus plangere la Colegiul Medicilor, care a si demarat o ancheta. Ea va face plangere penala si la Parchet.


 


VIDEO PROTVPLUS.RO