Barbatul din Constanta suspect de Ebola a ajuns la spitalul Victor Babes. Ministerul Sanatatii anunta ca e vorba de malarie

31-10-2014 08:15

Joi dimineata, reprezentantii Institutului National de Boli Infectioase “Matei Bals” au informat conducerea Ministerului Sanatatii ca, in urma investigatiilor medicale, a fost infirmata suspiciunea de infectare cu Ebola in cazul barbatului din Constanta.

"Conform specialistilor, in cazul acestui pacient s-a stabilit diagnosticul de malarie. Pacientul a fost transferat de la Institutul National de Boli Infectioase “Matei Bals” la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale “Victor Babes” in stare critica, dar stabila in momentul de fata." - se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Barbatul de 60 de ani din Constanta - suspectat de Ebola - a fost adus joi noapte, in conditii de maxima siguranta, la Institutul Matei Bals din Bucuresti. Pacientul este tinut intr-un salon special, izolat de celalalte sectii. Pentru ca totul sa se desfasoare in conditii de maxima siguranta, medicii care s-au ocupat de transferul pacientului au purtat costume speciale de protectie. De altfel medicii din Constanta au confirmat ca ca barbatul care a muncit in Nigeria a contactat malarie.

Ambulanta SMURD, insotita de un echipaj de politie, a ajuns in Bucuresti in jurul orei 2.

Primele teste rapide au fost facute joi, la spitalul din Constanta, intr-o camera sterila. Barbatul, abia intors din Africa de Vest, s-a prezentat la camera de garda si a povestit ca are febra, varsaturi si episoade hemoragice. Omul a lucrat pe o platforma petroliera din Nigeria - tara declarata insa de Organizatia Mondiala a Sanatatii "fara Ebola".

La inceputul acestei saptamani, un barbat din Galati, intors recent din Guineea Ecuatoriala, a fost si el suspectat de Ebola. In urma testarilor insa, doctorii au stabilit ca era vorba de o recidiva de malarie.


VIDEO PROTVPLUS.RO