In urmatorii 10 ani, cancerul, diabetul si bolile de inima ar putea fi descoperite prin saliva

Dată publicare: 05-08-2013 16:27
Dată actualizare: 08-08-2013 06:48


medici

In urmatorul deceniu, am putea diagnostica cele mai cumplite boli ale corpului doar printr-un test de saliva, scrie DailyMail.

Cercetatorii au aratat ca inventia are scopul de a revolutiona diagnosticarea bolilor de inima, a diabetului si a cancerului, asta inseamnand ca bolile vor fi descoperite mult mai devreme de catre pacienti. Astfel, ei vor putea lua masuri pentru a solutiona din timp problemele de sanatate.

Oamenii de stiinta spun ca mostrele de saliva vor ajuta la economisirea banilor si a timpului atat pentru pacienti, cat si pentru medici, iar un test de acest gen va costa aproximativ 5 lire sterline.

“In loc sa mearga la medic, pacientul va putea scuipa pe un tampon si il va putea trimite mai departe la analize. In cazul in care pacientul arata vreun semn de boala, va fi chemat la doctor”, a declarat profesorul Björn Klinge, de la Universitatea din Malmo, Sweden.

Medicii spera sa poata introduce aceasta tehnologie in serviciile de sanatate in urmatorii 10 ani, pentru a putea identifica mai rapid cele mai grave boli de care sufera oamenii.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO