Falsul medic Raluca Bârsan ar fi asistat la nașteri în clinici private


Ultimul update: Vineri 15 Februarie 2019 12:17
Data publicarii: Vineri 15 Februarie 2019 10:43
Categorie: Stiri Sanatate
Fals medic la Spitalul din Ilfov

Raluca Bârsan, medicul fals de la Spitalul Județean Ilfov, ar fi fost în sala de operație și la nașteri care au loc și în clinici private, cum ar fi Sanador, Regina Maria și MedLife.

Conform Libertatea, Bârsan ar fi însoţit-o în aceste clinici pe doctoriţa Roxana Dragu, considerată protectoarea sa.

Clinicile private Sanador, MedLife şi Regina Maria au precizat că nu au avut contract cu Raluca Bârsan.

Sanador a oferit, însă, informaţii cu privire la prezenţa acesteia în sala de operaţii, precizând că în ultimii cinci ani, doctorița Roxana Dragu ar fi avut 5 intervenții și că Raluca Bîrsan a fost în sala de operaţii la naşteri „în mod exclusiv didactic, «fără rol activ»".

Libertatea a relatat marţi despre acest nou caz de fals medic. Raluca Daniela Bîrsan a lucrat timp de 10 ani cu pacienții, folosind o diplomă falsificată şi un contract de „voluntar cu activitate medicală”, fără parafă de la DSP şi fără niciun aviz de la Colegiul Medicilor. Bolnavii şi ceilalţi medici o ştiau drept rezidentă.

Femeia în vârstă de 30 de ani s-a retras în clasa a IX-a de la Şcoala de Arte şi Meserii unde fusese admisă cu media 1,68, conform verificărilor făcute de Ministerul Educaţiei.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că atât documentul de rezidenţiat prezentat de Raluca Daniela Bârsan, cât şi diploma de licenţă de la Universitatea de Medicină şi Farmacie a acesteia sunt false. De asemenea, Pintea a afirmat că şi contractul de voluntariat a fost întocmit în mod ilegal. Ea a spus că reprezentanţii instituţiei vor face o plângere penală pentru fals în acest caz.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Libertatea

VIDEO PROTVPLUS.RO