Dulciurile sunt vinovate de una din cele mai stanjenitoare probleme ale femeilor
Femeile care consuma multe dulciuri, cum ar fi biscuitii sau prajiturile, risca sa-si distruga aspectul fizic. Si nu vorbim numai de ingrasare, pentru ca aceste alimente mai au un efect negativ...
Potrivit unui studiu realizat de Spitalul Universitar Whipps Cross din Londra, dulciurile pot cauza crestrea nedorita a parului de pe corp, scrie Daily Mail.
Rina Davison, medic endocrinolog, explica: “Aceste alimente au un indice glicemic mare, ceea ce inseamna ca ele elibereaza energie foarte rapid si pot creste rezistenta la insulina”.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Acest dezechilibru hormonal va determina ovarele sa produca mai mult testosteron, prin urmare femeile vor deveni mai paroase.
Exista insa si alte explicatii pentru acest aspect stanjenitor cu care se confrunta multe femei:
1. Obezitatea
O greutate corporala excesiva produce de asemenea rezistenta la insulina.
2. Sindromul ovarelor polichistice
Aceasta tulburare hormonala este principala cauza a pilozitatii excesive la femei.
Aproximativ 15% dintre femei sunt afectate de acest dezechilibru, care determina aparitia unor mici chisturi pe ovare.
In cazul acestei afectiuni, de obicei, parul nedorit apare pe barbie, pe buza superioara, pe pometi sau pe piept.
3. Bolile dermatologice
De obicei, persoanele care sufera de psoriazis sau de eczeme pot dezvolta si pilozitate excesiva.
Explicatia este urmatoarea: bolile de piele determina o rata foarte mare de reinnoire a celulelor, ceea ce inseamna implicit si o crestere mai rapida a parului.
4. Anorexia
Tinerele care sufera de anorexie au pielea acoperita cu un par fin, pe intreaga suprafata a copului. Acest par se numeste lanugo.
5. Steroizii
Folosite pentru a trata astmul sau reumatismul, aceste medicamente contin un hormonal numit cortisol, care se acumuleaza in organism si determina, printre alte manifestari nedorite, cresterea parului pe corp.
6. Menopauza
Scaderea nivelului de estrogen duce la aparitia unor probleme legate de excesul de testosteron: acnee, caderea parului, pilozitate excesiva, in special la nivelul fetei, dar si pe spate, burta sau piept.
Doctorul Rina Davison spune ca exista mai multe metode pentru a scapa de parul nedorit de pe corp: pe langa cremele de epilat sau decolorat si folosirea benzilor de ceara, exista si terapii cu laser, care sunt foarte eficiente.
Acestea vor fi insa numai temporare, daca nu este inlaturata si cauza care determina aparitia parului.
Prin urmare, femeile trebuie sa se adrezese unui medic endrocrinolog, care le poate recomanda pilule contraceptive, creme pentru incetinirea cresterii parului, sau tratament anti-androgen.