De Paste exportam tone de dulciuri in Spania, Franta sau Olanda
De Paste credinciosii mai pretentiosi vor aseza pe masa oua vopsite cu aur si acoperite de cristale, cozonaci in forma de miel si iepurasi din spuma de zahar. Pe eticheta acestor minuni scrie made in Romania.
Plini de idei, producatorii romani le propun anul acesta clientilor ouale de strut vintage si glamour. Dupa ce sunt golite de albus si galbenus, ele sunt acoperite cu o vopsea metalizata, peste care se aseaza decoratunile. Un asemenea ou costa cel putin 200 de lei.
Dar aceleasi oua pot fi infrumusetate cu dantela si cristale Swarovski. In functie de bijuteriile aplicate, pot ajunge si la 500 de lei bucata.
Si cozonacii tin pasul cu vremurile noastre moderne. Anul acesta au luat forma unui miel.
Peste 100.000 de cozonaci framintati si copti la Constanta vor ajunge pe mesele romanilor din toata tara, dar si in Spania, Italia sau Germania. Tot peste granita vor ateriza si loturi intregi de iepurasi, oua si ursuleti din…spuma de zahar si martipan. Un singur produs trece de 10 lei.
Aproximativ 8 tone de dulciuri vor pleca saptamana viitoare spre Franta, Belgia, Olanda si Luxemburg.