Dragnea despre finantarea spitalelor: "o declaratie neinspirata". Ponta anunta o decizie politica

Dată publicare: 14-01-2013 13:35
Dată actualizare: 17-01-2013 07:12


Liviu Dragnea

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca stie despre discutia legata de finantarea spitalelor si a precizat ca va fi luata o decizie politica, seful Executivului aratand totodata ca "toata lumea are drept la asistenta medicala in sistemul public".

Vicepremierul Liviu Dragnea a sustinut, luni, ca masurile prezentate de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, intre care eliminarea finantarii pentru spitalele private, nu au fost discutate in Guvern, el apreciind ca declaratia acestuia a fost "neinspirata".

"Am vazut declaratia domnului Nicolaescu legata de trecerea spitalelor in subordinea autoritatilor locale. Am avut o discutie cu el, a ramas ca saptamana asta sa ne punem de acord. Nu cred ca a fost foarte inspirata declaratia", a spus Dragnea.
El a precizat ca a fost sunat de mai multi primari si presedinti de Consilii Judetene in legatura cu acest lucru.

"Mai multi primari, presedinti de CJ m-au sunat in aceste zile. Cand au fost trecute spitalele in subordinea autoritatilor locale aveau foarte multe datorii, nu a fost un management bun cat au fost in subordinea Ministerului Sanatatii, iar dupa ce au trecut la autoritatile locale, au fost curatate datoriile, managementul s-a imbunatatit", a spus Dragnea.

El a precizat ca, in cea ce priveste finantarea spitalelor private, probabil Nicolaescu va fundamenta si argumenta o astfel de masura.

Dragnea a spus ca masurile respective nu au fost discutate in Guvern.

"Nu s-au discutat aceste masuri in sedinta de Guvern. Ar fi bine pentru toti ministrii ca inainte sa faca declaratii despre intentii majore ale ministerului pe care il conduc sa aiba o discutie in Guvern sau macar cu primul-ministru", a spus Dragnea.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO