Doua asistente din Ploiesti au fost bagate in spital de pacientii si rudele lor. "Se urca in masina peste noi, ne lovesc"

02-09-2016 16:48

Cadrele medicale devin tot mai des victimele pacientilor nervosi sau rudelor care-i insotesc. La Ploiesti, in numai 3 zile doua asistente au avut nevoie de ingrijiri medicale, dupa ce au fost agresate de cei care le cerusera ajutorul.

 Una dintre ele a fost lovita azi-noapte de un barbat ranit, pe care il pansa. Va avertizam ca urmeaza detalii care va pot afecta emotional. O ambulanta a fost trimisa in miez de noapte la un tanar de 30 de ani din Floresti, care era plin de sange si avea nevoie de ajutor. Ajuns la locul indicat, echipajul de urgenta a gasit un barbat beat, care isi provocase singur o rana, lovindu-se cu o sticla in cap. L-au urcat in salvare, unde lucrurile au luat o intorsatura neasteptata.

George Duta, asistent sef Ambulanta Prahova: “In timp ce era examinat acesta a devenit agresiv atat verbal cat si fizic lovind asistenta medicala cu cotul, in stern aceasta s-a dezechilibrat iar in cadere a lovit un tub de oxgen. Are o contuzie sternala si un traumatism de sold.”

“Esti concentrat sa ii pui o branula, sa ii pui o perfuzie si in timpul ala sa te trezesti ori cu el ca el te loveste ori cu apartinatorii ca il trag din masina ori se urca in masina peste noi si cu greu ii dam jos”, spune un alt asistent.

Asistenta lovita, in varsta de 31 de ani, a ajuns pe mana medicilor de la spitalul de urgenta. Ei povestesc ca nu e singura victima: cu doua nopti inainte, o alta asistenta a fost impinsa de apartinatorii unui bolnav cu probleme cardiace. In cadere femeia a suferit o leziune la coloana vertebrala si acum este in concediu medical.

Andrei Ilinca, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Prahova: “Una din asistentele aflata in serviciul de noapte in timp ce dadea informatii la doi apartinatori a fost agresionata de catre acestia. A fost impinsa a suferit un traumatism de coloana cervicala cu traumatism osos,poarta un guler cervical.”

In ambele cazuri politia a deschis un dosar penal.


VIDEO PROTVPLUS.RO