Studiu: Barbatii care simt ca au nevoie sa se duca mai devreme la culcare ar putea fi bolnavi. Ce afectiune ar putea avea

01-09-2016 16:31

sforait

Persoanele care simt ca au nevoie sa se duca noaptea devreme la culcare ar trebui sa stie ca acesta poate fi un semn al deteriorarii sanatatii.

Conform The Telegraph, acesta ar putea fi un semn de probleme cu inima, spun medicii. Un studiu realizat pe 2400 de adulti a aratat ca barbatii care se duceau la culcare mai devreme decat in mod normal sufereau de tensiune arteriala crescuta.

Aceasta afectiune, care este strans legata de inima, ii determina pe barbati sa se culce mai repede cu 18 minute - aceasta fiind o medie calculata.

Si, odata ajunsi in pat, cei care au tensiunen arteriala ridicata sunt mult mai agitati si nu au un somn foarte linistit, se arata in studiul realizat de specialistii japonezi.

Astfel, in ciuda faptului ca se culca mai devreme, ei nu dorm mai mult ca altii. Cei cu hipertensiune au inregistrat un scor de 5,3 la calitatea somnului - unde valorile de peste 5 sunt negative.

In schimb, cei cu tensiune arteriala normala au inregistrat un scor de 4,7, se arata in cercetarea care a fost prezentata la Societatea Europeana de Cardiologie la Roma.
 

Sursa: Telegraph


VIDEO PROTVPLUS.RO