Destin de salvator. Dr. Radu Zamfir a zburat prima data dupa accidentul din Apuseni pentru o prelevare de organe, la Oradea

Ultima actualizare: 10-03-2014 00:13

Doctorul Radu Zamfir a zburat joi seara spre Oradea, pentru prima data dupa teribilul accident de acum o luna si jumatate din Muntii Apuseni.

Asa cum ar fi trebuit sa se intample si atunci, medicul a participat la o prelevare de organe de la o femeie aflata in moarte cerebrala. Radu Zamfir a declarat ca nu a avut emotii in timpul calatoriei si ca va veni la Oradea ori de cate ori va fi nevoie.

O alta premiera in cazul prelevarii de joi seara este ca ficatul pacientei va ajunge la spitalul Sfanta Maria din Capitala, si nu la Fundeni, unde se faceau pana acum transplanturile de tesut hepatic.

Dr. Radu Zamfir: "Da, este primul zbor spre Oradea dupa accident. Nu am avut nicio senzatie ciudata".

Doctorul Radu Zamfir si colegii sai au ajuns joi seara la Spitalul din Oradea, dupa o cursa de aproximativ o ora si jumatate cu un avion de linie.

Dr. Radu Zamfir: "Noi stim cel mai bine sa facem operatia. De lucrurile legate de transport sau de alte detalii nu suntem cei mai in masura sa va oferim informatii. Calitatea organelor nu este prejudiciata de folosirea curselor de linie".

Pentru doctorul Radu Zamfir a fost prima prelevare de organe pe care a facut-o la Oradea, dupa accidentul aviatic din Muntii Apuseni. Atunci, in avion se afla si colegul sau, medicul Sorin Ianceu, de la Spitalul din Oradea.

Dr. Radu Zamfir: "Am tinut legatura cu doctorul Ianceu si sper ca o sa ma intalnesc cu el si in noaptea asta".

Joi noapte, echipa din care a facut parte si Radu Zamfir a prelevat ficatul unei paciente de 52 de ani, aflata in moarte cerebrala in urma unui accident.

Dr. Tudorel Sabau, medic primar ATI, Spitalul Judetean Oradea: "Este o premiera intr-un fel deoarece ficatul, daca va fi bun, o sa mearga si o sa fie transplantat la Spitalul Sfanta Maria".

De la aceeasi pacienta, mai multi medici veniti de la Cluj au prelevat rinichii, organe care au fost apoi duse la Clinica de Urologie cu o masina speciala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO