Coronavirusul ar putea afecta și creierul pacienților. Ce spun cercetătorii
Cercetătorii de la Henry Ford Health System din Detroit, Michigan, au raportat primul caz de encefalopatie hemoragică necrotizantă asociată cu noul coronavirus.
"Pe măsură ce numărul de pacienţi infectați cu COVID-19 creşte la nivel mondial, cercetătorii ar trebui să urmărească și starea psihică a acestora", sfătuiesc clinicienii într-un raport publicat la 31 martie, potrivit MedScope.
“Este important de adus în discuție, astfel că medicii ar trebui să investigheze și alterarea nivelului de conștiință în cazul pacienților cu COVID-19. Este o complicație a bolii la fel de severă ca cea survenită la nivelul plămânilor", a explicat Elissa Fory, medicul care a oferit diagnosticul.
„Trebuie să ne gândim la modul în care vom încorpora pacienții cu boală neurologică severă în paradigma noastră de tratament”, a adăugat aceasta.
Cazul despre care este vorba este al unei femei de 58 de ani, ce a fost transportată la spital după 3 zile de febră, tuse și dureri musculare, simptome ale infecției cu COVID-19. Pacienta avea, de asemenea, stări de confuzie, letargie și dezorientare.
Femeia a fost diagnostica cu infecție de coronavirus, dar ulterior a dezvoltat și o encefalopatie hemaragică necrozantă.
Encefalopatia hemaragică necrozantă este o efecțiune rară cauzată de infecțiile virale, dar până acum nu au existat date care să arate că ar putea fi o urmare a infecției cu COVID-19.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: MedScope, MediaPro Distribution
Etichete: epidemie, coronavirus, simptome,
Dată publicare:
06-04-2020 12:11