Clinica de hematologie din Craiova nu mai face internări. Spitalul arată ca un șantier


Ultimul update: Joi 04 Aprilie 2019 20:26
Data publicarii: Joi 04 Aprilie 2019 16:38
Categorie: Stiri Sanatate

Clinica de hematologie din Craiova nu mai face internări, după ce instituţia a ajuns în mijlocul unui scandal, ca urmare a unor fotografii publicate de pacienţi pe internet.

Ministerul Sănătăţii a luat această decizie, în urma unui control făcut miercuri după-amiază de inspectorii DSP Dolj. De atunci, muncitorii au început mici reparaţii şi au dat cu var ca să ascundă mucegaiul. Şi clădirea principală a spitalului este în şantier, cel puţin până în septembrie.

Muncitori: „În fiecare zi venim, se întâmplă. E un spital mare.”
Reporter: „Cât credeți că o să vă ia?”
Muncitori: „Terminăm astăzi...se mai sparge o baterie, mai pică un racord, lucruri care pică. Clădirea este veche.”

Doar cazurile grave vor mai fi internate

Clinica de hematologie din cadrului Spitalului Filantropia din Craiova deserveşte pacienţii din toate judeţele Olteniei. În acest moment, 50 de pacienţi au rămas internaţi până când se vor face reparaţiile. În toată această perioadă, doar cazurile grave se vor putea interna în clinică; celelalte vor fi reprogramate.

Pacientă: „Aveam programare și doamna doctor a zis să așteptăm. O să vedem ce ne zice doamna doctor și varianta a doua este să mergem la particular.”

Pacientă: „Cu programare am venit.”
Reporter: „Și ce vi s-a spus?”
Pacientă: „Păi aştept.”
Reporter: „Veți fi reprogramată?”
Pacientă: „Cred. E medicul meu de 7 ani și jumătate.”

Deschideți galeria foto pentru a vedea imagini din clinică.

Clădirea nu este singura problemă a Clinicii de hemetologie. 

Mihail Badea, şef clinică hematologie: „Noi avem bolnavi grav care trebuie să aibă acces la ATI foarte rapid, medicul, noi nu avem gardă de urgență pe secție, medicul trebuie să vină de peste stradă, noi am sesizat toate aceste lucruri, dar a fost singura posibilitate ca să avem 55 de locuri.”

Lorena Dijmarescu, director medical Spitalul Filantropia: „Temporar activitatea în secție este suspendată, suspendată până la remedierea celor constatate. În momentul de față avem 50 de pacienți nedeplasabili. Sunt în cursul terapiei diagnosticelor, care vor rămâne pe loc, și vor fi externați pe măsură ce își vor termina etapele de tratament.”

Aproximativ 400 de pacienţi vin lunar aici. La Clinica de Hematologie din Craiova, în urmă cu doi ani, doi pacienţi au murit în urma unor transfuzii sanguine, iar alţi patru au avut reacţii adverse. Ulterior, şeful clinicii a fost demis.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Clinica de hematologie din Craiova nu mai face internări. Spitalul arată ca un șantier
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO