Cercetatori: Boala sexuala care afecteaza zeci de milioane de oameni/an ar putea deveni incurabila

07-06-2012 10:48


Gonoree - Corbis

O boala care se transmite pe cale sexuala si care infecteaza milioane de oameni in fiecare an devine din ce in ce mai rezistenta la medicamente si este posibil ca in curand sa devina netratabila.

Agentia de securitate a ONU cere guvernelor si medicilor sa supravegheze atent gonoreea rezistenta la antibiotice, boala care poate cauza infertilitate, complicatii ale sarcinii, iar in unele cazuri chiar moartea mamei, relateaza Daily Mail.

"Acest organism a dezvoltat practic rezistenta impotriva tutoror medicamentelor pe care le-am folosit impotriva sa", a declarat Dr. Manjula Lusti-Narashimhan, cercetator in cadrul departamentului de boli cu transmitere sexualala al agentiei.

Acest lucru include si utilizarea cefalosporinelor, considerate ultima linie de aparare impotriva bolii.

“Boala femeilor” incepe sa faca tot mai multe victime si in randul barbatilor. Un studiu alarmant

"In doi ani o sa devina imun la toate tratamentele pe care le avem la dispozitie acum", a mai precizat Dr. Manjula.

Considerata acum cateva sute de ani boala marinarilor si a soldatilor, gonoreea a inceput sa fie tratata foarte usor dupa descoperirea penicilinei.

In acest moment este cea mai transmisa infectie pe cale sexuala, dupa chlamydia, peste 100 de milioane de oameni imbolnavindu-se anual.

Oamenii de stiinta sustin ca utilizarea excesiva sau gresita a antibioticelor si capacitatea extraordinara a bacteriei de a se adapta fac ca boala sa fie pe cale a deveni o problema grava.

Rezistenta maladiei la cefalosporine a fost semnalata prima oara in Japonia, iar recent au existat astfel de cazuri si in Marea Britanie, Australia, France, Suedia si Norvegia, state cu un sistem sanitar foarte dezvoltat.

Sursa Foto: Corbis
 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO