Ce se întâmplă dacă faci 10.000 de pași zilnic, timp de 30 de zile. Importanța mersului pe jos
Mersul pe jos este o metodă excelentă de a te menține în formă și sănătos. Iată ce se întâmplă dacă faci 10.000 de pași pe zi, timp de 30 de zile.
Mersul pe jos pune în funcțiune mai multe categorii de mușchi din corp, inclusiv pe cei ai picioarelor, fesierilor, spatelui și abdomenului. Această activitate ajută la întărirea și tonifierea mușchilor, ceea ce poate duce la îmbunătățirea posturii și echilibrului.
De asemenea, mersul pe jos este o activitate cu impact scăzut care arde calorii și ajută la reducerea grăsimii corporale. Dacă mergi pe jos în mod regulat poți ajunge să ai deficit caloric, adică să slăbești, scrie boxrox.com.
Un alt beneficiu ar fi creșterea ritmului cardiac și a fluxului de sânge în întregul corp. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii, la reducerea riscului de boli la inimă și la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol.
În plus, mersul pe jos te energizează și reduce nivelul de stres deoarece exercițiile fizice eliberează endorfine - substanțe chimice care îmbunătățesc starea de spirit și reduc anxietatea.
Îmbunătățește sănătatea articulațiilor: mersul pe jos este o activitate cu impact redus care este blândă cu articulațiile. Poate ajuta la îmbunătățirea flexibilității și mobilității articulațiilor, la reducerea inflamației și la atenuarea durerii și rigidității articulațiilor.