Ce a patit o femeie care mergea de 4 ori pe saptamana la solar si statea 15 ore pe zi la plaja

Ultima actualizare: 16-10-2012 21:36
Sue Riddell

Mersul la solar si expunerea indelungata la soare puteau sa-i fie fatale. Doctorii au fost nevoiti sa amputeze urechea unei asistente medicale pentru a-i salva viata.
 

Sue Riddell a fost diagnosticata cu cancer pentru ca a abuzat prea mult de solar si pentru ca a stat prea mult la plaja. "Nu foloseam crema pentru protectia solara si cu atat mai mult nu ma gandeam ca ar fi trebuit sa o aplic si in zona urechilor", a spus Sue Riddell.

Inca de la varsta de 14 ani, femeia se ducea la solar de patru ori pe saptamana sau statea la plaja cate 15 ore pe zi, ori de cate ori avea ocazia.

Cand a observat o crusta mica pe una dintre urechi, s-a gandit ca s-a ars cu placa de intins parul. Dar aceasta s-a dovedit a fi un melanom de gradul 2. Pentru a-i salva viata, medicii au trebuit sa-i amputeze urechea.

"Puteam sa mor pentru ca nu m-am protejat de ultraviolete. Cand medicii mi-au spus ca am un melanom la nivelul urechii, ca asistenta medicala mi-am dat seama imediat ca este vorba de cancer", a marturisit femeia.

Aceasta a declarat ca nu ii venea sa creada ca o simpla crusta de pe ureche putea sa o coste viata.

Acum, Sue Riddell are o ureche-proteza fabricata din cauciuc, care se prinde cu cleme de un dispozitiv din titan insurubat in craniu.

"Am fost operata si mi-am pierdut urechea, dar am ramas in viata. Auzul nu mi-a fost afectat, dar acum, inainte sa ma duc la culcare, trebuie sa-mi dau jos urechea", a marturist Riddel.

Riscurile expunerilor la soare si utilizarea indelungata a solarului puteau sa ii fie fatale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO