Cadrele medicale se tem pentru familiile lor. „Personalul medical va trebui cazat în altă parte”

Ultima actualizare: 27-03-2020 09:35

Cadrele medicale care au grijă de bolnavii diagnosticaţi cu COVID-19 se gândesc cu groază că vor putea fi, la rândul lor, infectate. Ba mai mult, se tem pentru familiile lor.

Aşa că unii dintre angajaţii din spitale spun că nu vor pentru o perioadă să meargă acasă, să îşi îmbrăţişeze copiii sau să îşi vadă părinţii. Şi cer ajutorul autorităţilor, care să le asigure cazare.

După o tură extenuantă, multe dintre cadrele medicale din țară merg acasă cu teamă. Angajații se gândesc în aceste zile cu groază la faptul că ar putea fi purtători ai coronavirusului și și-ar putea imbolnăvi familia.

Maria Brezeanu, asistent medical secția ATI a Spitalului Câmpina: „Îngrijorarea cea mare este să nu îmi îmbolnăvesc familia, deoarece am acasă copil mic și bătrâni și nu aș vrea să mă duc acasă să raspandesc virusul, nu aș putea suporta să știu că cineva s-a îmbolnăvit din cauza mea”.

Iulia Furtună, Asistent șef ATI la spitalul Câmpina: „Tot personalul medical va trebui cazat în altă parte, nimeni nu poate fi obligat să meargă acasă, toți avem copii, soți, poate unii au și alte afecțiuni asociate”.

Autoritățile locale din Câmpina iau în calcul să ofere personalului medical care are grijă de pacienții infectați cu noul virus locuri de cazare în hoteluri sau în blocuri care aparțin municipalității.

Horia Tiseanu, primarul orașului Câmpina: „Are 30 de camere, nu sunt camere decât de o stea, dar au apă caldă și apă rece, au mobilier. Prin extensie ne putem gândi și la blocul de necesitate care este nou, are 60 de apartamente și câteva garsoniere, dar nu are mobilier”.

În plus, autoritățile au suplimentat bugetul spitalului din oraș cu 300.000 de lei. Mare parte din sumă va fi folosită pentru echipamente de protecție, vitale în lupta cu acest inamic nevăzut.

Călin Țiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina: „Este groaznic, iar prețurile au crescut foarte mult și aș da exemplul măștii pe care o port acum, măști pe care spitalul le cumpără pe achiziție publică cu 9 bani bucata și acum le cumpărăm ca și dumneavoastră de unde le găsim, ajungând până la 10 lei masca, o creștere astronomică”.

Îngrijorarea celor din sistemul sanitar este dublată de datele oficiale. Până acum, peste 150 de angajați din mai multe spitale au fost depistați cu COVID-19.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!