Cadrele medicale se tem pentru familiile lor. „Personalul medical va trebui cazat în altă parte”


Ultimul update: Vineri 27 Martie 2020 09:35
Data publicarii: Vineri 27 Martie 2020 07:50
Categorie: Stiri Sanatate

Cadrele medicale care au grijă de bolnavii diagnosticaţi cu COVID-19 se gândesc cu groază că vor putea fi, la rândul lor, infectate. Ba mai mult, se tem pentru familiile lor.

Aşa că unii dintre angajaţii din spitale spun că nu vor pentru o perioadă să meargă acasă, să îşi îmbrăţişeze copiii sau să îşi vadă părinţii. Şi cer ajutorul autorităţilor, care să le asigure cazare.

După o tură extenuantă, multe dintre cadrele medicale din țară merg acasă cu teamă. Angajații se gândesc în aceste zile cu groază la faptul că ar putea fi purtători ai coronavirusului și și-ar putea imbolnăvi familia.

Maria Brezeanu, asistent medical secția ATI a Spitalului Câmpina: „Îngrijorarea cea mare este să nu îmi îmbolnăvesc familia, deoarece am acasă copil mic și bătrâni și nu aș vrea să mă duc acasă să raspandesc virusul, nu aș putea suporta să știu că cineva s-a îmbolnăvit din cauza mea”.

Iulia Furtună, Asistent șef ATI la spitalul Câmpina: „Tot personalul medical va trebui cazat în altă parte, nimeni nu poate fi obligat să meargă acasă, toți avem copii, soți, poate unii au și alte afecțiuni asociate”.

Autoritățile locale din Câmpina iau în calcul să ofere personalului medical care are grijă de pacienții infectați cu noul virus locuri de cazare în hoteluri sau în blocuri care aparțin municipalității.

Horia Tiseanu, primarul orașului Câmpina: „Are 30 de camere, nu sunt camere decât de o stea, dar au apă caldă și apă rece, au mobilier. Prin extensie ne putem gândi și la blocul de necesitate care este nou, are 60 de apartamente și câteva garsoniere, dar nu are mobilier”.

În plus, autoritățile au suplimentat bugetul spitalului din oraș cu 300.000 de lei. Mare parte din sumă va fi folosită pentru echipamente de protecție, vitale în lupta cu acest inamic nevăzut.

Călin Țiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina: „Este groaznic, iar prețurile au crescut foarte mult și aș da exemplul măștii pe care o port acum, măști pe care spitalul le cumpără pe achiziție publică cu 9 bani bucata și acum le cumpărăm ca și dumneavoastră de unde le găsim, ajungând până la 10 lei masca, o creștere astronomică”.

Îngrijorarea celor din sistemul sanitar este dublată de datele oficiale. Până acum, peste 150 de angajați din mai multe spitale au fost depistați cu COVID-19.

VIDEO PROTVPLUS.RO