Barna: Ordonanţa Militară este un lucru mult prea slab şi prea puţin consistent

Ultima actualizare: 22-03-2020 17:07
Dan Barna

Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat că măsurile anunţate sâmbătă prin Ordonanţa Militară pentru combaterea COVID-19 reprezintă "un lucru mult prea slab şi prea puţin consistent".

"Astăzi au apărut în România primele două decese. Uitându-mă la experienţa ţărilor din jur, este clar că numărul de decese va creşte şi, din această perspectivă, Ordonanţa Militară de ieri este un lucru mult prea slab şi prea puţin consistent. Dincolo de cumva hilarul situaţiei de a avea o Ordonanţă Militară în care le recomanzi oamenilor, îi rogi frumos dacă sunt amabili să respecte nişte reguli, sunt nişte măsuri care trebuie luate acum pentru că fiecare zi de întârziere are un efect dramatic. Măsurile care vorbesc despre persoanele de peste 65 de ani, încă de acum două săptămâni trebuiau să devină o obligativitate şi nu o recomandare, cum este în momentul de faţă", a susţinut, duminică, Barna, la o conferinţă de presă online.

El a spus că este nevoie de transparenţă în comunicarea cu populaţia.

"Mai este un aspect legat de adresa Ministerului de Interne către Prefecturi, prin care li se cere Prefecturilor să nu mai dea date despre numărul de teste, de persoane testate pozitiv şi despre starea lor de sănătate. Este de neacceptat. Nu cenzurarea informaţiei este soluţia. Oamenii au nevoie să înţeleagă gravitatea situaţiei", a adăugat Barna.

În opinia sa, este clar că în perioada următoare sunt necesare măsuri foarte ferme pe partea sanitară, socială, economice.

"Colegii mei au propus Guvernului organizarea de caravane regionale care să meargă la firul ierbii, acolo unde nu avem servicii de suport sanitar, aşa cum este în marile oraşe, această caravană trebuie să fie o realitate. Guvernul trebuie să contribuie cu teste şi echipamente de protecţie, există medici şi infrastructură, există practică de câţiva ani la caravana pentru medici", a menţionat Dan Barna.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO