Apa şi săpunul salvează vieţi. 50% din români nu se spală pe mâini după ce merg la baie
În România zilelor noastre jumătate dintre adulţi nu se spală pe mâini după ce au mers la baie şi doar un sfert dacă tuşesc ori strănută, arată statisticile.
Cum era de aşteptat, dacă părinţii nu fac asta, nici copiii nu înţeleg importanța igienei.
Hepatita, dizenterie, pneumonie, gripa sau răceala. Bolile transmise prin intermediul mâinilor murdare sunt mult mai multe şi este foarte simplu să ajungem la ele: de exemplu dacă atingem telefoane, chei sau alte obiecte contaminate cu microbi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mihaela Bălgrădeanu: ''Majoritatea infecţiilor, fie ele virale sau bacteriene, se transmit prin intermediul mâinilor şi mai ales atunci când discutăm de copii. Discutăm de septicemii, sepsisuri, mai ales în cazul copiilor care sunt extrem de fragili, sigur că putem discuta despre complicaţii grave care pot duce la afectare multiorganica şi deci la deces".
Statisticile arată că unul din doi români nu se spală pe mâini după ce a folosit toaletă. Un obicei nesănătos care se transmite inevitabil şi la copii.
Jumătate dintre ei nu se spală pe mâini, după ce au atins un animal, de exemplu. Mâinile murdare conţin peste 5.000 de tipuri de microorganisme care ne pot îmbolnăvi grav.
Peste 165.000 de copii din şcoli şi grădiniţe din Bucureşti vor învaţă în această săptămâna despre importantă spălatului de mâini. Grav e că în multe şcoli elevii nu au săpunuri şi hârtie igienică:
În fiecare an, un milion şi de jumătate de copii din toată lumea mor din cauza bolilor transmise de mâinile murdare.