Anunț într-un spital din România: ”Avem salarii mărite, nu ne trebuie șpagă!”

Ultima actualizare: 29-01-2019 22:50
mesaj spital slatina

Într-un spital din România au apărut afișe cu un mesaj care i-a pus în încurcătură pe pacienți. 

”Avem salarii mărite, nu ne trebuie șpagă!” scrie la intrarea în Spitalul Județean de Urgență Slatina, dar și la intrarea în fiecare secție, mesajul fiind postat în urma deciziei Consiliului Director, relatează Gazeta de Sud.

Mesajul continuă astfel:

Un medic câștigă între 16.000 și 30.000 lei brut. Un asistent medical câștigă între 4.800 și 11.000 lei brut. Un infirmier câștigă între 2.500 și 5.500 lei brut. Un brancardier câștigă între 2.500 și 5.500 lei brut. Lăsăm corupția să sufere, pe tine te vindecăm!“.

”Sunt salarii mai mult decât rezonabile și meritate, de altfel, pentru munca pe care o desfășoară în spital, dar am vrut să încurajăm pacienții și aparținătorii să elimine acest obicei care se mai poate perpetua. Facem chestionar de feed-back pe aproape toate secțiile și într-un procent de 1-2%, nu știu exact cât raportează, au fost sesizări că a existat suspiciunea de condiționare a actului medical. Nu știu cât de relevante sunt cifrele, dar vrem să limităm acest fenomen care, cumva, s-a cronicizat în întreg sistemul sanitar. Nu voi ezita să iau măsuri disciplinare acolo unde sesizează pacienții sau aparținătorii“, a declaear pentru sursa citată managerul spitalului, Cătălin Rotea.

Pacienții privesc însă cu suspiciune inițiativa și nu cred că afișele pot schimba obiceiuri vechi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO