Acuzații de malpraxis în Reghin. O fetiță a murit după ce ar fi fost văzută de 15 medici

Ultima actualizare: 05-04-2019 17:58

Tragedie de necuprins în cuvinte pentru o familie din Reghin, judeţul Mureş. Părinţii şi-au îngropat singurul copil, o fetiţă care abia împlinise 3 ani.

Părinții îi acuză pe medicii din 5 unităţi sanitare că nu au fost în stare să pună de la început diagnosticul de meningită şi să înceapă un tratament eficient.

Familia povesteşte că fetiţa a ajuns la spital în urmă cu două luni, cu dureri de cap şi febră, însă medicii au pierdut timp preţios până când biata copilă a intrat în comă şi, după şase săptămâni de suferinţă, a murit.

Calvarul familiei a început în urmă cu două luni. Fetiţa lor de 3 ani se plângea de dureri de cap aşa că au ajuns la spitalul din Reghin unde medicii au zis că e posibil să aibă doar o viroză.

I-au recomandat mamei să continue tratamentul cu medicamente antivirale însă a doua zi familia a decis să se prezinte la Spitalul De Urgenţă din Târgu Mureş. De acolo, copila a fost examinată în secţia de Pediatrie. În ambele spitale, acuza părinţii - ar fi fost tratată superficial.

Mărturiile părinților fetiței din Reghin

Pocsantek Harşa Robert, tatăl fetei: "De greşit au greşit sistematic mai mulţi medici şi de la urgenţă. La pediatrie sunt de vină... de ce nu s-a făcut trei zile nimic... până duminică seara până a făcut convulise de ce nu s-a făcut ceva?"

Timp de trei zile fetiţa a rămas internată la pediatrie unde a contactat o boală digestivă, aşa că a fost transferată la spitalul de Infecţioase. Aici a rămas internată două săptămâni, însă familia spune că medicii şi-au dat seama prea târziu că mica pacienta avea meningita.

Pocsantek Harsan Ancuţa, mama: "La noi când a consultat a văzut că doarme, o deranja lumină, astea au fost primele semne de meningită, au zis că e suspect de encelofalită, că copila de mult trebuia să fie pe antibiotic... dar medicii nu şi-au dat seama. În fiecare zi le-am cerut să se ocupe de fetiţă şi contracost."

La spitalul de boli infecţioase, starea fetiţei s-a deteriorat până a intrat în comă. A ajuns la terapie intensivă şi, după alte 6 săptămâni de suferinţă, s-a stins.

Pocsantek Harsan Robert: "Întrebarea mea de ce nu s-a făcut din primele momente RMN, puncţie să se vadă dacă are un virus. De ce nu să făcut din primele momente?"

În total, fetiţa a fost plimbată între 5 spitale şi a fost văzută de cel puţin 15 medici şi asistenți - spun părinţii. Doctorii de la Spitalul Clinic de Urgenţă spun că la ei a ajuns când era deja în stare foarte gravă. Deocamdată, nu au deschis nicio anchetă.

Mariana Negoiță, purtător de cuvânt SCJU Târgu Mureş: "Starea generală al pacientei s-a agravat progresiv în dată de 18 februarie s a efectuat examenul RMN care a pus în evidenţă o suferinţă severă cerebrală şi de trunchi cerebral. În 20 martie s-a declarat moartea cerebrală."

După ce şi-au înmormântat singurul copil, părinţii şi-au angajat un avocat şi vor să-i dea în judecată pe toţi medicii care s-au ocupat de fetiţa lor.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!