Esecul de 1 miliard de dolari al sotilor Ceausescu. Zona unde un roman traieste singur in 16 blocuri

×
Codul embed a fost copiat

Romania, te iubesc! revine la ProTV cu cel de-al zecelea sezon.

Corespondentii Stirilor ProTV au strabatut tara-n lung si-n lat in cautarea subiectelor pe care telespectatorii le vor putea urmari in cel de-al X-lea sezon al emisiunii. „Va invitam, din nou, sa va cunoasteti tara”, spune Cristian Leonte, gazda emisiunii. „La al zecelea sezon, Romania, te iubesc! descopera noi fete ale acestui pamant. Resurse irosite, timp pierdut, furt pe fata sau ascuns, complicitati intinse, toate lucruri care ne dor. Desigur, n-am uitat niciun moment ca avem o tara frumoasa si oameni talentati si muncitori, pe care ii vom arata cu bucurie”, mai spune Cristi.

Rares Nastase a trecut de portile Termocentralei Anina si va prezenta si telespectatorilor „marele esec al Epocii de Aur, cu urmari sociale dure in zilele noastre”, asa cum isi sintetizeaza Rares ancheta. Tot el este cel care va dezvalui o comunitate aparte – Airsoft. „E sport din 2009 si acapareaza Romania”, dezvaluie Rares. „Mii de femei si barbati, tineri sau in etate, inscrisi in cluburi cu nume inspirate din filme si jocuri, se pregatesc parca pentru Al Treilea Razboi Mondial. Culmea, intr-o tara in care oamenii au ajuns sa urasca stagiul militar pentru ca il asociaza numai cu tarasul pe coate si cu multa umilire din partea superiorilor”, mai povesteste corespondentul.

Anca Nastasi lanseaza o invitatie indrazneata... in barlogul ursului! „Romania e tara din UE cu cei mai multi ursi si cu cele mai multe conflicte intre aceasta specie si om”, spune Anca, cea care va incerca sa dezlege urmatoarele mistere: sunt prea multi ursi in Romania, reprezinta ei un pericol public? Cine e vinovat pentru accidentele grave care s-au intamplat de la Revolutie incoace? Reuseste Romania sa protejeze ursul?. Toate acestea vor fi dezbatute intr-un reportaj impresionant, in care telespectatorii vor afla ce efect are civilizatia asupra salbaticiei si care vor fi consecintele in viitor.

Cosmin Savu se va axa in acest sezon pe anchetele din administratia publica. „O sa continuam dezvaluirile despre un sistem bolnav si corupt, despre cheltuirea haotica a banului public. Veti vedea privatizari esuate si investitii haotice si fara noima”, promite Cosmin. Corespondentul vrea insa sa arate si partea plina a paharului: „O sa vorbim despre bogatiile si resursele Romaniei, sa daramam mitul tarii sarace din coada Europei”, a mai declarat corespondentul Stirilor ProTV.

Citește și
Romania, te iubesc
Romani care CRED – POT – FAC la Romania, te iubesc
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Si pentru ca tot veni vorba de bogatii si resurse, Alex Dima ia din nou la pas padurile tarii. „Situatia s-a rezolvat partial, dar mai e mult de munca. In urma reportajelor noastre, autoritatile s-au pus pe treaba si-au recuperat aproape 6000 de ha de padure in Vrancea si 12.000 de ha in Timis. Au fost foarte multe controale, dar in continuare padurea este taiata si furata. Ne vom intoarce in paduri pentru a vedea ce se intampla”, declara ferm Alex.

„Noul sezon ma surprinde in dubla ipostaza: mama si coordonator al campaniei Dar din dar se face viata a asociatiei „Daruieste viata”, sustinuta de Stirile ProTv”, a declarat Paula Herlo. „Este, de fapt, o continuare a demersului inceput in luna decembrie, cand am cerut oamenilor de afaceri sa directioneze 20% din impozitul pe profit pentru a ajuta bolnavii de cancer”, marturiseste Paula. Demersurile lor nu au fost zadarnice: au fost stransi nu mai putin de 400.000 de euro pentru imbunatatirea conditiilor in care pacientii fac radioterapie, iar acum telul lor este si mai mare: vor sa stranga 5.000.000 de euro pentru a ajuta medicii sa ofere tratament de ultima generatie. „Conform ultimului raport al Ministerului Sanatatii, mai putin de 30% dintre pacientii cu recomandare de tratament il si primesc. Restul, se prapadesc, iar statul roman prefera sa cheltuiasca milioane de euro pentru a trimite o mica parte dintre ei in strainatate, in loc sa investeasca in spitalele romanesti”, declara laureata Premiului Emmy.

Informatii de culise despre materialele celui mai nou sezon de anchete, investigatii si reportaje « Romania, te iubesc! » se gasesc pe facebook.com/RoTeIubesc.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
"Dumnezeu da unui popor conducatorii pe care ii merita” - Preasfintitul Justinian, la Romania te iubesc

Duminica, 23 decembrie, de la ora 18:00, in ultima editie din acest sezon al emisiunii Romania, te iubesc!, Alex Dima prezinta un interviu emotionant cu Preasfintitul Justinian, arhiepiscopul Maramuresului si Satmarului.

Romani care CRED – POT – FAC la Romania, te iubesc
Romani care CRED – POT – FAC la Romania, te iubesc

Stim ca v-au placut cei doi romani prezentati in reportajul de saptamana trecuta! Continuam sa va aratam si duminica aceasta, de la ora 18:00, romanii care fac onoare numelui de roman si-l striga cu mandrie in cele mai selecte locuri din lume.

Patria vinului, partea 1: Via si vinul au atras tot ce se putea din fondurile europene. Primul reportaj din crama guvernatorului Mugur Isarescu
Patria vinului, partea 1: Via si vinul au atras tot ce se putea din fondurile europene. Primul reportaj din crama guvernatorului Mugur Isarescu

In vremuri in care toata lumea plange de mila agriculturii si se vaita ca dam cu piciorul milioanelor oferite de UE, via si vinul au reusit sa atraga tot ce se putea din fondurile europene.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.