Un singur oras din Romania "trebuie neaparat vazut", conform celui mai cunoscut ghid turistic

Sibiu

Ghidul Verde Michelin a acordat unui singur oras din Romania trei stele, ceea ce inseamna punctajul maxim posibil.


 

Ziarul Financiar: Primarul Klaus Iohannis a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca Sibiu a primit trei stele - punctaj maxim - din partea realizatorilor "Ghidului verde Michelin", fiind singurul oras din Romania care a primit aceasta cotatie. "In clasificarile Michelin o stea inseamna ca merita sa te abati putin din drum ca sa vezi locul respectiv, doua stele inseamna ca e bine sa te abati din drum ca sa vezi locul respectiv, iar trei stele inseamna ca trebuie sa iti faci un drum extra pentru a vedea locatia respectiva. Un oras de trei stele este o locatie care trebuie neaparat vazuta", a declarat Klaus Iohannis. El a precizat ca, in vacantele personale, a folosit de foarte multe ori "Ghidul verde Michelin", fiind incantat de faptul ca este un ghid turistic independent. "Sibiu este singurul oras din Romania cu aceasta cotatie. Cel mai mult imi place la acest ghid faptul ca este independent. Daca imi planific un concediu, atunci incerc sa imi cumpar ghidul si locul in care ajung e chiar asa cum e descris. Eu il folosesc de ani, ca persoana privata. Mi s-a parut notabil ca Sibiu are trei stele, de aceea vi l-am prezentat", a explicat Iohannis.

Gandul: HARTA PRETURILOR apartamentelor la nivel national. Cat mai valoreaza locuinta ta Apartamentele s-au ieftinit cu aproape 13% in marile orase in ultimele 12 luni si sunt sanse ca preturile sa ramana aproximativ la acelasi nivel pana la sfarsitul anului, cu mici variatii, sustin specialistii. Cu toate acestea, romanii nu se inghesuie sa profite de reduceri, din cauza conditiilor economice neprielnice. Acesta este de altfel si motivul pentru care apartamentele nu se vor scumpi prea curand. "Nu exista nicio sansa de crestere a preturilor apartamentelor vechi in urmatoarele sase luni, pentru ca nu exista niciun argument obiectiv care sa alimenteze acest trend. Cererea nu e sprijinita de nimic, nivelul de trai e jos, finantarea nu se imbunatateste, iar salariile nu cresc", a declarat pentru gandul Adrian Crivii, directorul general al companiei de evaluare Darian DRS.

Romania Libera: Mafia asiatica, fata oficiala Patru dintre membrii unei grupari de crima organizata, asa cum este ea considerata de procurorii romani, sunt fondatorii Asociatiei Oamenilor de Afaceri Vietnamezi din Romania (AOAV), o asociatie prin care s-au desfasurat activitatile oficiale si publice ale retelei. Este vorba de Hoa Le Duc care potrivit paginii de internet a asociatiei, a fost „presedinte al perioadei I, membru fondator". Potrivit aceleiasi surse, Le Duc ar fi „inginer industrial" si director al Companiei Internantional Paldo Group SA. Un alt membru important al gruparii din care face parte si Hoa Le Duc este Chu Hai Ha, om de afaceri plecat din Romania, in 2010, cu cateva zile inainte ca partenerii sai sa fie arestati in urma unei operatiuni a procurorilor DIICOT (Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism). Chu Hai Ha este membru in Comitetul executiv al asociatiei si director general al SC FG Food Carpati SRL, societate care are ca obiect importul si exportul de produse alimentare. Pham Dung este o alta persoana-cheie din Comitetul executiv al asociatiei, lucrand pentru firma Haiquan & Expeditie Services SRL, firma despre care procurorii DIICOT spun ca a avut o activitate frauduloasa. Cel de-al patrulea membru fondator important este Ngo Trong Tu. Oficial, lucreaza tot pentru FG Food Carpati SRL. Aceasta asociatie are sediul in Pitesti, oras unde multi din actualii membri au fost studenti, pentru ca ulterior sa-si stabileasca aici si domiciliul.

Citește și
somaj
Muncitorii calificati au ajuns mai greu de gasit ca inginerii
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

Adevarul: Cum ne protejam intr-o lume a radiatiilor?In lumea stiintifica exista dezbateri aprinse privind efectele nefaste ale aparatelor electrocasnice, ale telefoanelor mobile si ale testelor medicale cu raze X, care au devenit parte din societatea de astazi. Specialistii cad insa de acord asupra unui lucru: daca le folosim in exces, ne asumam un risc. Toate aparatele electrocasnice aflate in priza emit unde electromagnetice, fie ca este vorba de cuptorul cu microunde, de fierul de calcat sau de computer. „Problema este cat de intense sunt aceste campuri si cum interfereaza ele cu undele electromagnetice pe care le foloseste in mod natural creierul", subliniaza Radu Braga, cercetator in neurostiinte la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila" din Bucuresti.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
4.8 lei pentru 1 euro - cursul normal, conform exportatorilor
4.8 lei pentru 1 euro - cursul normal, conform exportatorilor

Dupa o crestere pe timp de criza, afacerile exportatorilor sunt afectate puternic de aprecierea leului. Asociatiile reprezentantive anunta deja ca unele companii au trecut pe minus in aprilie si ar putea fi ingropate daca euro nu urca macar la 4,3 lei

Muncitorii calificati au ajuns mai greu de gasit ca inginerii
Muncitorii calificati au ajuns mai greu de gasit ca inginerii

Inginerii au fost depasiti de tehnicieni anul acesta in topul celor mai cautate calificari, arata doua studii independente publicate ieri.

Ce se intampla cand o tara intra in faliment
Ce se intampla cand o tara intra in faliment

Cu o datorie externa de peste 160% din PIB, Grecia este statul cel mai expus riscului de a intra in faliment. Tara a acumulat o datorie imensa pe termen lung si este foarte probabil sa nu reuseasca sa-si achite platile scadente in 2012 si 2013.

Recomandări
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct

Unul dintre principalii aliați europeni ai Ucrainei a declarat că ar putea cumpăra sisteme de apărare antiaeriană Patriot, fabricate în SUA, din alte țări pentru a le trimite în Ucraina.

 

Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu
Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu

Navele de război ale Marinei SUA au folosit un interceptor de rachete pentru prima dată în luptă în weekend, în timp ce apărau Israelul de un atac iranian fără precedent, scrie Business Insider.

Momentul exploziei violente de la blocul din Craiova. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit. „A bubuit pur și simplu”
Momentul exploziei violente de la blocul din Craiova. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit. „A bubuit pur și simplu”

O acumulare de gaze de la o butelie a provocat explozia de la blocul din Craiova, în urma căreia o femeie a murit și trei persoane au ajuns la spital. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit după deflagrație.