Neverland-ul lui Ghaddafi, sanctuar pentru fiica lui moarta. Lux si opulenta, transformate in ruine

Ultima actualizare: 05-05-2012 00:56
Bab Al-Aziziya, Ghaddafi

Complexul in care isi ducea viata Muammar Ghaddafi este acum o ruina. Opulenta, luxul, grandoarea sunt acum acoperite de praf. Camerele au fost distruse, insa chiar si asa inca mai pastreaza secretele murdare ale unui dictator sinonim cu nebunia.

Daily Mail: Atunci cand rebelii au intrat in locuinta lui Muammar Ghaddafi, orbiti de furie si razbunare, au nimicit totul in calea lor.

Camerele luxuriante, baile, sufrageria si incaperile anexe au devenit o ruina. Au calcat in picioare statuile dictatorului, au distrus mobilele, au spart geamurile si au incendiat draperii si perdele.

Insa atunci cand jurnalistii au reusit sa patrunda in Bab Al-Aziziya au fost socati sa vada ca locuinta de lux a lui Ghaddafi seamana izbitor cu Neverland-ul lui Michael Jackson. In curtea imensa era un parc de distractii, o gradina zoo, insa de departe cel mai frapant lucru a fost sanctuarul pe care dictatorul l-a ridicat in memoria fiicei sale moarte.

Gusturile radicale ale lui Ghaddafi aveau un singur numitor comun: opulenta. Astfel existau camere in care se aflau obiecte de arta: tablouri si statui, dar si piese de mobilier - replici ale unor obiecte din secolul al XIV-lea.

Aceste imagini i-au infuriat si mai mult pe rebeli, pentru ca cea mai mare parte a populatiei traieste in saracie, desi tara este o adevarata mina de aur, datorita rezervelor uriase de petrol.

Mai mult, jurnalistii de la Al Jazeera au reusit sa descopere un tunel secret, care ducea intr-un buncar subteran, iar apoi, prin mai multe coridoare, ajungea la suprafata.

Se pare ca prin aceste tuneluri a reusit Ghaddafi sa scape inainte ca rebelii sa intre in casa lui.

 

Sursa foto: Daily Mail

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO