Imobiliarele se prabusesc din nou in SUA. Vezi cum e situatia la noi
Bula de sapun a imobiliarelor a fost varful icebergului care a aruncat SUA in prapastia crizei economice. Firav, dar constant situatia incepuse sa revina la normal, insa potrivit indicelui preturilor imobiliare, preturile caselor au scazut din nou.
Reuters: Indicele Standard & Poor's Case-Shiller a scazut din nou, situatie constanta in ultimele opt luni, cu nu mai putin de 4,2% doar in primele trei luni ale anului 2011, asta dupa ce in ultimul trimestru din 2010 mai pierduse 3,6%. Astfel, vanzarea de case a scazut cu 27% in aprilie, un dublu negativ inregistrat, deoarece in luna aprilie a anului 2010 scazuse doar cu 11%.
Potrivit acestui studiu de referinta, preturile caselor s-au prabusit pana la o treime din nivelul din 2006. In Atlanta, Cleveland, Detroit si Las Vegas casele se vand chiar si la preturile din 1999, acest lucru fiind un dezastru pentru dezvoltatorii imobiliari.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Firmele de consultanta din domeniu vorbesc in prezent de o a doua prabusire a domeniului imobiliar, dupa ce anul trecut parea ca SUA a inceput sa mearga pe drumul cel bun.
Care este situatia in Romania
Potrivit site-ului imobiliare.ro, pretul locuintelor a crescut in luna mai, iar trendul pare sa fie crescator.
Indicele este calculat la nivel national, dar si la nivelul celor mai mari orase din Romania: Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi si Timisoara. In ciuda caracterului local foarte pronuntat specific segmentului rezidential, prin sistemul de monitorizare dezvoltat, Indicele reuseste sa redea cu fidelitate tendintele acestui segment si sa se impuna ca un instrument referinta.
Acest instrument nu ia in calcul marja de negociere variabila de la o tranzactie la alta care determina pretul final al tranzactiei.
Sursa: Pro TV
Etichete: imobiliare, criza economica, revista presei,
Dată publicare:
02-06-2011 00:36