ZF: 100 de zile de guvernare Ponta. 500 de numiri, 19 emisiuni TV, 2 intalniri cu oameni de afaceri
In ziua in care Victor Ponta implineste 100 de zile ca premier al Romaniei, Ziarul Financiar publica un bilant al acestei perioade.
►17 sedinte de guvern
►19 participari la emisiuni televizate
Alegeri 2024
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Țările în care s-au deschis cele mai multe secții de votare la alegerile prezidențiale din 2024
► 8 deplasari in strainatate
► 5 intrevederi cu oficialii statelor straine veniti in Romania
► Doua intalniri cu oamenii de afaceri de la camerele de comert
► Doua inaugurari de tronsoane de autostrada
► 500 de numiri in administratie
► 16 ordonante de urgenta, din care 7 pentru economie
► 17 proiecte de lege, din care 8 pentru economie
► Ajutor de stat pentru gigantii din IT
► Insolventa Hidroelectrica
► Plus 8% la salariile bugetarilor
► Fonduri UE in continuare în deriva
Un numar de 19 participari la emisiuni televizate, opt deplasari in strainatate (Belgia, Afganistan, Austria, Polonia, Belgia, Republica Moldova, Marea Britanie), cinci intrevederi cu oficialii statelor straine veniti in Romania (ambasadorii statelor UE, o delegatie din China, printul Charles de Wales, presedintele Croatiei si Philip Gordon, asistentul secretarului de stat american Hillary Clinton), doua intalniri cu oamenii de afaceri, doua deschideri de tronsoane de autostrada, o vizita la o intreprindere si 500 de numiri in functii - acesta este bilantul activitatii premierului Victor Ponta in cele 100 de zile de cand se afla la conducerea Guvernului.
La 100 de zile de la preluarea mandatului, masurile economice promise de premierul Victor Ponta au ramas mai mult la stadiul de intentie, in timp ce conflictul politic pare sa fi blocat intreaga activitate din administratie.
De pe 7 mai, ziua in care Guvernul Ponta si-a intrat in atributii si pana in prezent, toate semnalele arata ca starea economiei s-a deteriorat, chiar daca PIB-ul a crescut cu 0,8% in primul semestru al anului.
Masurile principale pe care si le-a asumat initial guvernul Ponta, si anume majorarea salariilor bugetarilor si restituirea contributiilor de sanatate pensionarilor au fost indeplinite.
Insa avertismentele Bancii Nationale privind iesirea capitalului strain de pe piata, insolventa Hidroelectrica, faptul ca saptamana trecuta cursul a ajuns la un maxim istoric de 4,65 lei/euro, ca 2012 va fi primul an in care Romania va pierde bani europeni prin procesul de dezangajare si ca institutiile financiare internationale (BERD si FMI) au ajustat prognoza de crestere economica a Romaniei sub 1% anul acesta nu fac decat sa intareasca ideea ca preocuparea Guvernului pentru economia tarii este pe plan secundar.
Principalul aspect pozitiv al guvernarii Ponta de pana acum a fost acela ca s-a vazut o oarecare vointa pro business, prin initiative de tipul platii TVA la incasarea facturii, masura pentru care trebuie asteptat acordul FMI, este de parere Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).
CITESTE CONTINUAREA ARTICOLULUI PE ZF.RO