Victor Ponta nu renunta la gazele de sist: "Ii sustin pe jandarmi, trebuie sa actioneze"


Ultimul update: Duminica 20 Octombrie 2013 06:59
Data publicarii: Joi 17 Octombrie 2013 19:23
Categorie: Stiri Politice

Premierul Ponta a anuntat ca nu si-a schimbat pozitia fata de gazele de sist in urma protestelor de la Pungesti, deoarece pentru Romania este foarte important sa fie independenta energetic, si ca ii sustine pe jandarmi.

Intrebat daca protestul de la Pungesti i-a schimbat in vreun fel pozitia fata de explorare si exploatare, premierul a raspuns ca nu.

"Nu mi-a schimbat absolut deloc, cred ca pentru Romania este foarte important sa fie independenta energetic si cred ca este un obiectiv strategic pentru Romania sa nu mai importam gaze, ci sa le producem noi. E simplu si asta cred in continuare. Restul, cu respectarea tuturor chestiunilor de mediu...dar nu se exploata nimic, cinci ani se exploreaza, nu are nicio legatura cu niciun fel de problema de mediu", a spus Ponta.

El a precizat totodata ca a discutat cu ministrul de Interne despre protestele de la Pungesti si ca "nu a folosit nimeni nicio violenta".

"Domnul respectiv este fostul primar, care se lupta cu actualul primar", a aratat Ponta.

La remarca jurnalistilor conform carora pe imagini sunt jandarmi care ii iau pe sus pe unii dintre protestari si ii arunca in santuri, premierul a raspuns: "Exagerati".

"Este vorba de o proprietate publica care trebuie totdeauna...putem atunci sa blocam toata tara. Am inteles cat timp lucrurile nu blocheaza circulatia, nu se blocheaza drumuri nationale, e in regula, dar dupa aia ce facem ? E anarhie.
Deci, eu ii sustin pe jandarmi, m-au informat si cred ca, in conformitate cu legea, trebuie sa actioneze"
, a spus Ponta.

Aproximativ 500 de persoane din Silistea, comuna Pungesti, judetul Vaslui, au protestat, miercuri, in perimetrul unde compania Chevron ar urma sa amplaseze prima sonda de explorare a gazelor de sist, iar in timpul manifestatiei cinci localnici au lesinat, fiind transportati la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, unde au ramas internati.

Tags: vaslui, sist,

VIDEO PROTVPLUS.RO