Victor Ponta: Monitorul Oficial a primit de la CC un inscris extrem de ciudat, semnat cu o bara

Ultima actualizare: 06-11-2012 01:42
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca Monitorul Oficial a primit din partea Curtii Constitutionale (CC) "un inscris extrem de ciudat" drept rectificare la o decizie a Curtii deja parafata, care era semnat "cu o bara".

"Monitorul Oficial a primit un inscris extrem de ciudat. Nu pot eu sa spun daca este fals sau nu, pentru ca asta in mod sigur va spune Parchetul General. Eu pot sa va spun doar ca secretarul general (al Guvernului – n.r.) m-a informat asupra faptului ca a primit o adresa neobișnuita: nu era semnata de catre Zegrean (presedintele CC-n.r.), era semnata cu o bara si includea un nou paragraf", a explicat primul-ministru.

El a aratat ca este neobisnuit ca o corectura sa aiba in vedere un intreg paragraf in loc de o litera sau o cifra. "Eu i-am cerut secretarului general - avand in vedere ca legea spune foarte clar ca raspunderea asupra a ceea ce se publica in Monitorul Oficial nu apartine Monitorului, ci celui care a trimis adresa - si am zis: «bun, daca nu ne apartine noua raspunderea si apartine celui care a trimis adresa, publicati-o!» Cel care a trimis insa adresa...am inteles din relatarile media ca cel putin doi judecatori ai Curtii Constitutionale le considera ilegale. Eu nu stiu sa se fi intalnit Curtea Constitutionala, dar nu era sarcina Monitorului Oficial sa verifice daca s-a intrunit sau nu Curtea. E foarte clar insa ca Parchetul General va trebui sa vada daca sunt false acele adrese si cine le-a falsificat", a spus Ponta, intrebat de jurnalisti daca are cunostinta de vreo adresa falsa trimisa Executivului de Curtea Constitutionala.

Ponta a adaugat ca Monitorul Oficial este obligat sa publice toate actele care i se trimit de catre institutiile in drept. "Noi publicam orice, noi trebuie sa publicam, ca altfel pac doamna Barbu, pac la Razboiu’ cu plangerea penala!", a afirmat Ponta.

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, joi, ca este nevoie de o actiune rapida a Parchetului pentru a clarifica situatia ambigua de la Curtea Constitutionala, generata de emiterea a doua documente complet diferite.

In 2 august, intr-un comunicat de presa postat pe site-ul Curtii Constitutionale, Curtea anunta ca a amanat pana in 12 septembrie decizia privind referendumul, mentionand ca a primit date "contradictorii" privind listele electorale permanente si ca a cerut Guvernului ca pana la 31 august sa sa transmita listele in baza carora s-a organizat referendumul.

"In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala a decis amanarea pronuntarii unei hotarari cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie pentru demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, si pentru confirmarea rezultatelor referendumului, pentru data de 12 septembrie 2012", precizeaza Curtea in comunicatul de presa de la finalul dezbaterilor de joi.

Curtea Constitutionala a solicitat Guvernului Romaniei ca pana la 31 august 2012 sa transmita listele electorale actualizate in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO