Audieri maraton la Parchet. Functionari importanti au dat explicatii despre listele electorale

Ultima actualizare: 28-08-2012 21:45

Sefa Autoritatii Electorale sau directori de la Evidenta Persoanelor sunt audiati de procurori. Seful acestei Directii a fost deja pus sub acuzare pentru abuz in serviciu.

Primul care a ajuns in fata procurorilor de la Parchetul General a fost Daniel Gheorghe, director adjunct la Evidenta Informatizata a Persoanei.

Daniel Gheorghe a fost intrebat de procurori despre modul in care au fost alcatuite listele electorale permanente pentru referendumul din 29 iunie 2012.

Anchetatorii vor sa afle daca acestea au fost actualizate si daca evidenta informatizata a persoanei stie cati romani numara populatia tarii.

Nu a fost singurul audiat. Cand termometrele aratau 41 de grade la umbra, presedinta Autoritatii Electorale Centrale, Ana Maria Patru, a ajuns in birourile procurorilor. Si ea tot martor in dosar.

A urmat seful Institutului National de Statistica, Vergil Voineagu, si el tot martor.

In acest dosar seful Evidentei Informatizate a Persoanei, chestorul Constantin Manoloiu, a fost pus sub acuzare pentru abuz in serviciu.

El a informat Curtea Constitutionala ca Directia pe care o conduce nu-si poate asuma listele cu votanti si a indicat Autoritatea Electorala Centrala ca institutie responsabila, desi acest lucru nu este prevazut de lege.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO