Ponta catre jurnalisti: "Sa aratati un bon fiscal daca vreti sa va raspund." Ce a spus despre modificarile din Codul Penal

Ultima actualizare: 02-04-2015 07:06
victor ponta

Victor Ponta, aflat la Parlament, a trecut prin fata unui grup de jurnalisti si, inainte ca acestia sa ii adreseze vreo intrebare, le-a cerut sa ii prezinte un bon fiscal daca vor sa obtina raspunsuri din partea lui.

"Sa aratati un bon fiscal daca vreti sa va raspund la intrebari!", a spus Ponta, dupa care a reluat ideea ca el raspunde doar celor care isi platesc taxele si a intrat in biroul presedintelui Senatului.

Luni la pranz, la finalul sedintei Biroului Permanent National al PSD, Ponta nu a dorit sa comenteze votul senatorilor PSD impotriva arestarii lui Sova si nici sa spuna daca acestia vor fi sanctionati, sustinand ca nu intelege intrebarea, el nedorind sa comenteze nici eventuale modificari ale Codului Penal, pe motiv ca nu cunoaste proiectul.

Ponta, explicatii pe Facebook

Victor Ponta a postat un mesaj in care spune ca vrea sa explice de ce a refuzat, luni, sa raspunda la intrebarea unui jurnalist privind votul senatorilor PSD in cazul Sova si spune ca el raspunde doar la intrebarile celor care reprezinta companii ce isi achita corect taxele.

"Doresc sa lamuresc situatia foarte clar si sa explic refuzul meu de azi de a raspunde la intrebarea unui anume jurnalist (si chiar as dori sa aflu parerea celor care citesc aceasta pagina de FB!). Ocupand o functie publica, platita din banii contribuabililor, este corect si obligatoriu sa raspund la intrebarile (si sa particip la emisiunile) tuturor reporterilor si jurnalistilor reprezentand companiile de presa care platesc corect taxe si impozite - oricat de critice sunt acestea fata de activitatea mea!

Ca sef al Guvernului insa, in contextul eforturilor de combatere a evaziunii fiscale, trebuie sa dau un semnal clar de avertizare a celor care fac evaziune fiscala, nu platesc nici macar contributiile sociale ale salariatilor (uneori nici salariile!) si fac concurenta neloiala celor cinstiti si corecti. Si primul gest normal e sa nu raspund in niciun fel intrebarilor acestora! Daca patronii si managerii lor se hotaresc sa intre in legalitate si normalitate inseamna ca scopul a fost atins. Altfel nu as face decat sa incurajez asemenea atitudini (inclusiv atacurile la adresa ANAF din partea celor subiectivi deoarece se afla chiar ei in culpa). Astept cu interes opinia dvs si va multumesc", scrie Ponta pe Facebook.

dan sova victor ponta
Victor Ponta, intrebat de sanctiuni la senatorii PSD care au oprit arestarea lui Dan Sova: Nu inteleg intrebarea

Victor Ponta nu a dorit sa comenteze votul senatorilor PSD impotriva arestarii lui Dan Sova si nici sa spuna daca acestia vor fi sanctionati. Premierul a sustinut ca nu intelege intrebarea, nedorind sa comenteze nici eventuale modificari ale Codului Penal, pe motiv ca nu cunoaste proiectul: "Nu ma voi pronunta, ca nu sunt senator. Cred ca dezbaterea politica pe aceasta tema s-a departat total de cea juridica si cred ca, din punctul asta de vedere, eu am obligatia sa asigur guvernarea tarii. Partea de scandal e asigurata de Gorghiu si compania", a spus Ponta, la solicitarea presei, dupa sedinta Biroului Permanent National al PSD, de a aprecia daca votul senatorilor in cazul Sova a fost unul corect.

Intrebat de jurnalisti daca senatorii PSD care au votat impotriva arestarii lui Sova vor fi sanctionati pe linie de partid, avand in vedere ca exista o decizie a Biorului Permanent National PSD ca toate astfel de cereri formulate de catre procurori trebuie avizate favorabil, Ponta a raspuns ca nu doreste sa comenteze acest lucru, sustinand ca nu intelege intrebarea. "Pana nu inteleg intrebarea, nu doresc sa va comentez", a spus Ponta.

El nu a dorit sa comenteze nici eventuale modificari la Codul de Procedura Penala promovate de catre parlamentari PSD, sustinand ca nu cunoaste acest proiect. "Dumneavoastra de unde aveti aceste lucruri? Eu nu cunosc. Cand o sa le cunosc, o sa comentez", a spus Ponta presei. Senatorii au respins, miercuri, solicitarea procurorilor DNA pentru retinerea si arestarea senatorului PSD Dan Sova in dosarul privind contractele incheiate de firma sa de avocatura cu complexurile Turceni si Rovinari.

Ponta: Consiliul Fiscal ne-a dat mereu avize negative, a sustinut politica lui Basescu si Boc

Consiliul Fiscal a acordat mereu avize negative actualului guvern, deoarece a fost infiintat in 2010 de presedintele si premierul de atunci, Traian Basescu si Emil Boc, si gandeste economia in parametrii construiti de acestia, a afirmat liderul PSD, premierul Victor Ponta. "Consiliul Fiscal intotdeauna da avize negative de cand suntem noi. Ei sunt din 2010, au sustinut politica economica a lui Basescu si Boc, au o alta gandire, ce sa facem. Din cate stiu eu, au dat aviz negativ si cand am redus TVA la paine, si cand am redus CAS. Daca ei gandesc economia asa cum au facut-o Boc si Basescu, e normal sa nu ne intalnim pe aceeasi....ne respectam si cu asta basta", a spus Ponta.
La remarca presei ca si Fondul Monetar International a transmis consideratii negatie la adresa noului Cod Fiscal, premierul a raspuns ca Romania este condusa de Guvern iar el, ca prim-ministru, isi asuma responsabilitati.

"Discutam si cu FMI, cu toata lumea, dar, daca vreti, atunci ii chem pe cei de la FMI si va conduc ei. Asa a zis FMI si cu CAS, sa nu reducem, dar a fost bine, si cu TVA la paine", a afirmat Ponta. Consiliul Fiscal a avizat negativ propunerea de modificare a Codului Fiscal, avertizand ca reducerile de taxe vizate ar duce la deviatii de proportii de la tintele bugetare pe termen mediu, cu deficite efective de peste 3% pana in 2019,cand deficitul structural va ajunge aproape de nivelul din 2010.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO