Victor Ponta, intrebat daca a fost ofiter acoperit: "Daca as fi fost, trebuia sa va spun tot, nu?"


Ultimul update: Joi 23 Octombrie 2014 00:08
Data publicarii: Vineri 19 Septembrie 2014 14:33
Categorie: Stiri Politice
Victor Ponta

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a fost intrebat intr-un interviu daca a fost ofiter acoperit al unui serviciu roman de informatii.

”Daca as fi fost, trebuia sa va spun tot, nu?”, a raspuns Ponta unei intrebari, conform Mediafax, care citeaza Adevarul. Ponta a sustinut ca Traian Basescu foloseste cu un scop pur electoral o problema importanta a societatii romanesti, care tine de increderea in institutii. ”De ce o foloseste (Traian Basescu - n.r.) pur electoral? Pentru ca o va lasa asa. Daca vreau sa-l scot pe Iohannis din cursa, o sa zic ca e Iohannis. Daca vreau sa o scot pe Macovei, spun ca Macovei e agentul. Daca vreau sa-l scot pe Ponta, spun ca Ponta e. Deci dansul are asa o chestie si cine o supara pe doamna Udrea, o s-o foloseasca”, a aratat Ponta.

El a spus ca nu crede ca lucrurile se vor schimba in economia campaniei electorale daca Basescu va spune ca Iohannis sau Ponta ar fi fost ofiteri acoperiti. ”Nu cred ca daca va zice ca Iohannis e agent se va schimba ceva. Tot nu intra Udrea in turul doi. Nu cred ca daca va spune de mine se va schimba ceva. Ca presedinte nu ai voie niciodata sa folosesti informatii legate de institutiile statului in scop electoral. Daca le ai, e ilegal, daca nu le ai, e escrocherie”, a spus Ponta.

El a aratat ca Basescu creeaza, prin lansarea acestei teme, o atmosfera de tipul ”dupa mine potopul”. ”Legea spune ca nu ai voie ca ofiter acoperit sa faci politica. Ce face domnul Basescu e iresponsabil, are un scop meschin si electoral”, a spus Ponta. El a precizat ca a discutat cu sefii SRI si SIE, George Maior, respectiv Teodor Melescanu, despre declaratiile lui Traian Basescu privind ofiterul acoperit. ”Sigur ca am discutat, pentru ca ideea era sa mergem in Parlament, sa intrebe Parlamentul pe toti, sa se descopere. Candidatii erau inceputul. Ar fi urmat apoi Tariceanu, Zgonea, membrii BP. Cei doi sefi au raspuns strict: nu exista asa ceva pentru ca ar fi impotriva legii, iar noi nu incalcam legea”, a mai spus Ponta.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO