Victor Ponta a vrut sa mearga cu mama la DNA, dar a fost refuzat: "Stai acasa, ca o sa inceapa toata propaganda basista"

Victor Ponta, Cornelia Naum

Premierul Victor Ponta a declarat ca a vrut sa o insoteasca pe mama lui, Cornelia Naum, la DNA Ploiesti, cand a fost citata la audieri, insa aceasta l-a refuzat.

"I-am spus ca merg cu ea la DNA, nu voiam sa aiba impresia ca e singura sau ca ma feresc. Ca de fiecare data, ea a fost mai puternica si mi-a zis: "Stai acasa, ca o sa inceapa toata propaganda basista, cum influentezi tu justitia. Ma descurc eu foarte bine, nu am nevoie". Si cu siguranta a facut-o. Nu vreau sa sune hazliu, dar cred ca sunt fiul mamei mele cu mult inainte de a fi prim-ministru si o sa mai fiu cu mult dupa ce nu o sa mai fiu prim-ministru. Mama mea e cu mult inaintea functiei de prim-ministru", a spus Ponta la Romania TV.

Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, sustine ca nu are nicio legatura cu firma ginerelui sau, Iulian Hertanu, si ca nu cunoaste activitatea pe care acesta o desfasura, ea spunand ca intregul scandal il are ca tinta pe premier si ca daca l-ar putea convinge, l-ar ruga sa demisioneze. Ea a declarat sambata seara la un post TV ca intregul scandal in care a fost implicata dupa arestarea ginerelui sau, Iulian Hertanu, il are ca tinta pe premier.

Ea a fost intrebata si de ce nu a vrut ca fiul ei sa o insoteasca la DNA Ploiesti. "Nu am vrut sa am imaginea unei persoane speriate, care pozeaza in victima. Am refuzat categoric imaginea de saraca, batrana si bolnava. Nu sunt atat de naiva si atat de slaba incat nu m-am prins ce cu ce are legaturi...Nu am vrut sa dau imaginea unei persoane speriate, neputincioase. Chiar m-a deranjat ca tot timpul s-a spus ca am 72 de ani...Ei, si ce daca am 72 de ani? Ma pot inca descurca pe picioarele mele, pentru treburile mele. Vi s-ar fi parut aberant sa se interpreteze ca o presiune asupra Justitiei? Nu asta ne mai trebuie pe langa celelalte acuzatii", a mai spus mama premierului.

Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, a fost audiata, joi, timp de proximtiv o ora, la DNA Ploiesti, in dosarul in care este arestat ginerele sau, Iulian Hertanu. Ea a asteptat timp de aproximativ 40 de minute pe holul DNA Ploiesti pana cand a intrat la audieri.

Citește și
Familia Ponta
Victor Ponta, despre scandalul cu fonduri europene in care sunt vizate sora si mama sa: "Este o mare suferinta pentru mine"
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

In 26 februarie, si sora premierului Victor Ponta, Alexandra Hertanu, a fost audiata la Serviciul Teritorial Ploiesti al Directiei Nationale Anticoruptie, in acelasi dosar in care sotul sau, Iulian Hertanu, este arestat preventiv, alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba, sub acuzatia de deturnare de fonduri europene si evaziune fiscala. La inceputul lunii martie, liderul PSD, premierul Victor Ponta, afirma ca este afectat de verificarile efectuate de procurorii DNA fata de membri ai familiei sale, deoarece il doare cand se intampla ceva cu familia sa, evitand in continuare sa comenteze despre dosar sau responsabilitatea cumnatului sau.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Mama lui Victor Ponta a fost audiata la DNA, in calitate de martor. Premierul a declarat ca este vorba de
Mama lui Victor Ponta a fost audiata la DNA, in calitate de martor. Premierul a declarat ca este vorba de "un show gratuit"

Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, a iesit joi de la sediul DNA Ploiesti dupa aproximativ o ora de audieri. Avocatul sau a spus ca are calitatea de martor si ca va ramane cu aceasta calitate.

Victor Ponta, despre scandalul cu fonduri europene in care sunt vizate sora si mama sa:
Victor Ponta, despre scandalul cu fonduri europene in care sunt vizate sora si mama sa: "Este o mare suferinta pentru mine"

Sora lui Victor Ponta a fost joi dimineata la Directia Nationala Anticoruptie Ploiesti, unde a fost audiata in dosarul in care cumnatul premierului a fost deja arestat intr-un scandal de coruptie cu fonduri europene.

Raspunsul lui Ponta, intrebat cate contracte cu statul a avut firma cumnatului sau:
Raspunsul lui Ponta, intrebat cate contracte cu statul a avut firma cumnatului sau: "Ce intelegeti dumneavoastra prin stat?"

Intrebat cum explica faptul ca firma cumnatului sau, Iulian Hertanu, a incheiat contracte cu statul in timpul mandatului sau de premier, Victor Ponta a raspuns tot cu o intrebare.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.