Victor Ponta a vizitat raul Iordan. Raspunsul dat de premier cand a fost intrebat daca "s-a botezat in apele Iordanului"

04-10-2015 12:46

Victor Ponta, raul Iordan, Botezul Domnului

Premierul Victor Ponta s-a declarat sambata impresionat de vizita pe care a facut-o la raul Iordan si a sustinut ca locul Botezului Domnului este o zona sigura pentru pelerini.

"Un lucru care m-a impresionat: e zona istorica, cu semnificatii religioase profunde, care, pana in 1996, inainte de a se incheia pacea dintre Iordania si Israel, mi s-a explicat ca era plina de mine, de tancuri, de echipament militar. Acum a redevenit un loc deschis credinciosilor, publicului. Cu siguranta si foarte multi pelerini romani pot sa mearga la locul Botezului. Este un loc care se dezvolta din punct de vedere al pelerinajului", a afirmat Ponta, la Amman.

Premierul a sustinut ca a vorbit si cu patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane despre modul in care poate fi sprijinita organizarea de pelerinaje in aceasta zona.

Intrebat daca s-a botezat sambata in apele Iordanului, Ponta a negat.

"Botezul a fost acum 43 de ani. Simbolic insa e un loc cu semnificatie religioasa deosebita pentru orice crestin si mai e un lucru important. Suntem intr-o tara preponderent musulmana si totusi sunt absolut toate conditiile pentru pelerinii crestini. E un semn extraordinar de toleranta si de normalitate", a precizat Victor Ponta.

In opinia premierului, "nu exista un razboi intre religii", ci razboaie purtate de "teroristi" si "xenofobi''.

"Exista niste razboaie ale unor teroristi si ale unor xenofobi de care mai avem si noi in Romania. I-am descoperit in ultima perioada pe cruciatii romani despre care nu stiam ca sunt asa impregnati de lupta intre religii, dar care profita de ocazie ca sa mai castige un pic de capital politic. Stiti la cine ma refer, ca sa nu ii mai pronunt numele ultimului cruciat din secolul XXI pe care l-am descoperit in Romania", a adaugat Ponta.

 

 

Raul Iordan, la Locul Sfantului Botez. Foarte emotionant!

Posted by Victor Ponta on Saturday, October 3, 2015

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26