Victor Ponta a vizitat locul unde s-ar fi botezat Iisus: "E o tara musulmana, dar ofera conditii. E un semn de toleranta"

04-10-2015 08:02

Cel putin pentru acest an, Romania isi poate lua adio de la aderarea la spatiul Schengen. Este declaratia lui Victor Ponta, aflat in vizita oficiala in Iordania.

Impreuna cu ministrii care l-au insotit in delegatie, premierul a mers pe malurile raului Iordan, in locul unde se spune ca a fost botezat Iisus Hristos.

Arabia Saudita, Qatar, Kuveit, Emiratele Arabe, iar acum Iordania. E a cincea tara din Orientul Mijlociu pe care premierul o viziteaza anul acesta, semn ca guvernul incearca sa reia relatiile cu o zona care a fost foarte apropiata Romaniei inainte de '90.

La putin timp dupa ce a aterizat in Iordania, seful Guvernului si ministrii care l-au insotit au vizitat cu un ghid zona de pe malurile raului Iordan unde a fost botezat Iisus. O vizita emotionanta, a comentat apoi seful guvernului, care a precizat ca nu s-a si botezat in apa Iordanului.

Victor Ponta: "Botezul a fost acum 43 de ani. Simbolic, este un loc cu o semnificatie religioasa deosebita pentru orice crestin. Suntem intr-o tara preponderent musulmana si totusi sunt absolut toate conditiile. E un semn de toleranta."

Seful Guvernului spune ca a vorbit deja cu Patriarhul Daniel pentru a-i ajuta pe romanii care vor sa viziteze aceste locuri sfinte sa obtina mai usor vizele. In acest context, premierul a comentat ca autoritatile de la Bucuresti au fost mai "catolice decat papa" in privinta vizelor, iar acest lucru nu a ajutat cu nimic in procesul european de aderare.

Victor Ponta
, prim-ministru: "Noi am avut totdeauna un regim foarte dur in speranta ca o sa intram in Schengen... V-o spun mai direct, se voteza contra tot de aceleasi tari care votau de obicei contra si atunci n-avea rost sa supunem la vot in contexul actual. Anul viitor, presedintia va fi a Olandei despre care stiti bine ce prieten a fost cu Romania pe tema Schengen."

La sediul Guvernului din Amman, delegatia Romaniei a fost primita cu garda militara.

De la Amman, Ponta a comentat si interventia militara a Rusiei in Siria.

Victor Ponta, prim-ministru: "In baza experientei noastre istorice cu vecinul nostru Rusia, ei vin usor si pleaca foarte greu de undeva. Asa ca nu suntem deloc de parere ca interventia actuala a Rusiei rezolva foarte mult, s-ar putea chiar sa complice lucrurile."

Romania vinde in Iordania produse in valoare de un sfert de milon de euro, mai ales cereale si carne. Cu prilejul acestei vizite, s-a decis reluarea exportului de berbecuti si de bovine.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26