Doina Pana s-ar putea intoarce in Guvern la 3 ani de la episodul "Ce faci fa, Doina, aveai chef de niste inundatii?"

Ultima actualizare: 01-07-2017 07:26
doina pana
Inquam

Doina Pana, nominalizata sa conduca Ministerul Apelor si Padurilor, are 60 de ani, este vicepresedinte PSD si se afla la al doilea mandat de deputat de Bistrita-Nasaud.

De profesie inginer electrotehnist, ea a lucrat in invatamant de 34 de ani si a mai fost ministru in Guvernul Ponta.

Doina Pana s-a nascut pe data de 16 mai 1957, in comuna Matei, judetul Bistrita-Nasaud, este vaduva si are un baiat. Ea a absolvit in 1981 Facultatea de Electrotehnica, specializarea inginer electrotehnist, la Universitatea Politehnica Bucuresti, iar in 1990 a obtinut un certificat definitivare in invatamant. Din 1996 si pana in 2005 a dobandit certificate grad didactic I si II, un certificat stagii de formare profesori si manageri PHARE, precum si certificatul “Scrierea propunerilor de finantare europene”. Social-democrata mai detine un atestat in limba franceza, un certificat ECDL si unul in “Elaborarea si managementul proiectelor”.

In 2008, Doina Pana a absolvit Facultatea de Stiinte Juridice din cadrul Universitatii de Vest “Vasile Goldis” Arad, urmand ulterior cursurile de master in “Administratie publica in contextul legislatiei actuale”. Ea si-a inceput activitatea profesionala la Fabrica de Hartie “Bistrita” din Prundu Bargaului, unde a lucrat intre anii 1981-1983. De 34 de ani, Doina Pana a lucrat in invatamant peste 34 de ani, din 2002 fiind director adjunct la Colegiul Tehnic Infoel Bistrita. In 2004, social-democrata a detinut functia de inspector resurse umane la Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, iar in 2009 a fost secretar de stat in Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii. De asemenea, din iunie 2004 pana in februarie 2009, Pana a fost consilier judetean la Bistrita-Nasaud, functie la care a revenit din iunie 2012.

Ea a devenit membru PSD in urma cu 13 ani, in prezent fiind deputat la al doilea mandat si vicepresedinte al formatiunii. Ea este si presedintele organizatiei judetene de femei din cadrul PSD Bistrita-Nasaud si vicepresedinte la nivel national al OFSD.

Doina Pana a fost, in perioada 4 martie - 13 decembrie 2014, ministru delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura in Guvernul Ponta.

In aprilie 2014, Doina Pana a intrat in atentia publicului dupa ce presa a relatat ca, intr-o vizita facuta la zonele inundate din judetul Teleorman, premierul de la acea vreme Victor Ponta i s-ar fi adresat spunand: "Tu ce faci, fa, Doina, aici? Aveai chef de niste inundatii?". Ea a precizat ulterior ca Ponta nu i s-a adresat niciodata cu "fa", prim-ministrul folosind sintagma "mai".

De asemenea, din 21 decembrie 2012 si pana in martie 2014, ea a fost ministru delegat pentru Dialog social. La data de 26 februarie 2014, in urma demisiei ministrilor PNL din Guvernul Ponta II, Doina Pana a preluat, la propunerea premierului, interimatul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Potrivit celei mai recente declaratii de avere, social-democrata detine un teren intravilan cu o suprafata de 1.500 mp, un apartament in Bistrita si unul in Cluj-Napoca, precum si o casa de vacanta in Bistrita Bargaului.

Pana are si un depozit bancar de peste 37.000 de lei deschis in acest an. La venituri, ea a declarat indemnizatia de la Camera Deputatilor de 64.812 lei, precum si 3.400 lei obtinuti din inchirierea unor spatii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO