Valeriu Zgonea poate fi revocat din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. PSD ar putea decide cu cine il inlocuieste

Ultima actualizare: 13-06-2016 16:40
Valeriu Zgonea la

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat proiectul de hotarare de modificare si completare a Regulamentului Camerei Deputatilor, care va permite PSD sa il schimbe pe Valeriu Zgonea din functia de presedinte al acestui for.

Proiectul a fost adoptat cu 204 voturi ”pentru”, un vot impotriva si 88 de abtineri. Liberalii au anuntat ca se vor abtine la acest proiect.

Sedinta de plen a fost condusa de vicepresedintele social-democrat Florin Iordache, dupa ce Valeriu Zgonea a anuntat de la tribuna Parlamentului ca modificarea Regulamentului este ilegala.

Proiectul de hotarare va fi trimis la Monitorul Oficial pentru a fi publicat. Dupa ce va fi publicat in Monitorul Oficial, grupul parlamentar PSD va incepe demersurile pentru revocarea lui Valeriu Zgonea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Potrivit modificarilor din Regulament, social-democratii vor avea la dispozitie doua variante pe care le vor putea invoca in cererea de revocare: retragerea sprijinului politic sau propunerea de revocare din partea grupului care l-a propus initial. In ambele cazuri, insa, plenul Camerei Deputatilor trebuie sa dea un vot si abia din acel moment Valeriu Zgonea pierde definitiv functia de presedinte al Camerei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO