"Este un abuz complet, nu este corect". Reactia dura a lui Clotilde Armand, dupa ce BEC a respins renumararea voturilor

Ultima actualizare: 10-06-2016 06:59
clotilde armand

Clotilde Armand a reactionat imediat dupa ce Biroul Electoral Central a respins cererea depusa de Uniunea Salvati Bucurestiul pentru renumararea voturilor in sectorul 1.

"Doamna Gabriela Firea si PSD ne poarta de grija. Ne acuza ca folosim minciuni si dezinformari. Ca membra in partidul condus de un condamnat penal pentru falsificarea unor alegeri, doamna Firea stie desigur din proprie experienta ce inseamna falsul electoral. Este ca un banc la Radio Erevan; doamna Firea are dreptate, numai ca nu Nicusor Dan, ci Dragnea a incalcat legea.

Ca tot veni vorba despre dezinformare; vreau sa-i reamintesc doamnei Firea ca in timp ce 12.000 de romani stateau la coada la Londra in 2014, ea a transmis ca sunt „sectii goale in diaspora”. Doamna Firea, aveti demnitatea macar acum sa va cereti scuze pentru ca ati dezinformat fara scrupule poporul roman? Va cereti scuze pentru declaratia sefului dvs, condamnatul penal Dragnea, care-i asemuieste pe romanii din strainatate cu niste fantome? Pentru ca singura fantoma pe care o cunosc este doctoratul lui Ponta, colegul dvs de partid", este mesajul publicat marti seara de Clotilde pe Facebook.

Biroul Electoral respinge renumararea voturilor ceruta de USB

Cererea Uniunii Salvati Bucurestiul de renumarare a buletinelor de vot din mai multe sectii din sectorul 1 a fost respinsa marti seara de Biroul Electoral de Circumscriptie.

"Cu unanimitate de voturi s-a hotarat de Biroul de circumscriptie al sectorului 1 respingerea ca neintemeiata a solicitarii USB de renumarare a voturilor", a declarat pentru AGERPRES presedintele Biroului Electoral Sector 1, procuror Alexandru Stoian.

Uniunea Salvati Bucurestiul a cerut renumararea buletinelor de vot din 18 sectii din sectorul 1, apreciind ca in acestea ''s-a inregistrat o corelatie negativa puternic semnificativa'' intre procentajul voturilor nule si cele pentru candidata USB la Primarie, Clotilde Armand.

Candidata Uniunii Salvati Bucurestiul la Primaria sectorului 1, Clotilde Armand, a castigat in sectiile de votare in care USB a avut observatori, dar a pierdut in celelalte, a sustinut, luni, Nicusor Dan, intr-o postare pe Facebook.

Intr-un nou mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Clotilde Armand a criticat decizia BEC, mai ales ca, spune ea, presedintele BES, "procurorul Stoian, recunostea existenta unor probleme matematice: "Intampinarea noastra a fost respinsa de Biroul Electoral al sectorului 1, compus exclusiv de partidele parlamentare, cu multi membri PSD, sunt cel mai bine reprezentati. Sa stiti ca este o mare problema. Am fost anuntati la ora 15 sa revenim la ora 19, la 19 ni s-a spus sa revenim la 21, la 21 ni s-a spus sa revenim la 22, am asteptat, la 22,30, dupa multe tergiversari, ne-au respins aceasta cerere legitima si legala si justificata.

Nu este corect sa nu clarificam situatia. Nu este in regula, era bine sa rezolvam problema aceasta si pentru domnul Tudorache. El a anuntat ca nu se va opune, dar colegii lui de partid s-au opus. Eu pana acum am avut incredere ca totul se va rezolva in mod civilizat, acum incep sa am dubii. Va trebui sa ma sustineti pentru a obliga PSD sa fie mai corect, mai transparent si sa nu foloseasca aceste metode care sunt antidemocratice. Sunt extrem de suparata, mi se pare ca este normal intr-o tara ca Romania, in Bucuresti, in sectorul 1 trebuie sa facem acest efort minim de renumarare a unor voturi. Nu este o cerere abuziva, oricine care are cifre in fata lui cifre intelege ca are rost sa facem aceasta verificare, e un abuz complet", a sustinut Clotilde Armand pe reteaua de socializare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO