Paslaru amenintat cu demiterea de Dragnea, daca nu rezolva problema cu "luptatorul Zoro". Ce acuza Valeriu Zgonea

Ultima actualizare: 10-06-2016 06:59

Scandalul dintre social democrati si Valeriu Zgonea continua. Presedintele Camerei Deputatilor acuza ca modificarea regulamentului pentru revocarea sa este ilegala si genereaza un precedent periculos pentru democratia din Romania.

Deranjat de aceasta situatie, presedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a amenintat pe liderul grupului PSD, Florin Paslaru, cu demiterea, daca nu rezolva problema cu "luptatorul Zoro".

Modificarea Regulamentului astfel incat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, sa poata fi demis din functie de grupul care l-a propus, adica PSD, se afla pe ordinea de zi de miercuri a plenului si asteapta votul parlamentarilor. Marti insa, Zgonea a ceruta altceva.

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor: "Din perspectiva mea, ca presedintele al Camerei, respectand regulamentul, incalca cateva zeci de articole ale regulamentului si genereaza un precedent extrem de periculos pentru democratia din Romania. Mai pe romaneste, in fals, a fost introdus un punct pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor, care nu are niciun initiator, nicio comisie parlamentara nu l-a initiat, niciun grup de parlamentari nu a initiat aceasta hotarare de modificare a Regulamentului."

Vizibil deranjat de acuzele lui Zgonea si de "problemele" procedurale care ii impiedica pe social democratii sa il demita de la sefia Camerei Deputatilor, liderul PSD, Liviu Dragnea, si-a atacat marti colegii. El a declarat ca se gandeste daca il pastreaza in functie pe liderul de grup de la Camera Deputatilor, Florin Paslaru.

Liviu Dragnea, presedintele PSD: "Sunt foarte suparat, pentru ca am inteles ca a iesit Zgonea ca a identificat alte probleme procedurale, ilegalitati, cum zice el. I-am transmis lui Paslaru ca daca si acum se vor impiedica in proceduri, nu mai poate ramane lider de grup. Ar fi rusinos. Dincolo ca e un cetatean care s-a legat de scaun, ar fi rusinos pentru noi sa nu putem elibera acea functie."

Exclus din PSD inainte de Paste, Valeriu Zgonea e tot mai aproape sa piarda a treia functie in stat. S-a tot vehiculat ca in locul lui va veni Victor Ponta, insa acum social democratii evita sa nominalizeze pe cineva pana cand postul ramane vacant.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO